«Ο Μαρινάκης δεν θα τα έκανε αυτά με άλλη Πολιτεία»

Τι δήλωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος σε συνέντευξη του

Την πλήρη του αντίθεση στην εξαγορά της Nova από τον Βαγγέλη Μαρινάκη εξέφρασε μέσω ραδιοφωνικής συνέντευξης ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» τόνισε πως πρόκειται για μία πολιτική κίνηση από πλευράς κυβέρνησης ενώ χρησιμοποίησε και σκληρούς χαρακτηρισμούς για τους βουλευτές από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας που έμειναν αμέτοχοι σε αυτό το θέμα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος:

«Έπεσε πάνω στις συμπληγάδες του Μαρινάκη η Νέα Δημοκρατία. Είναι αμφίδρομη η σχέση τους, όλοι το γνωρίζουν. Και τον πρόεδρό της και πολλούς από τους κορυφαίους υπουργούς του μαζεύει στα Χανιά όταν έχει γενέθλια και τρώνε και πίνουνε μαζί. Αυτό αποδεικνύει ότι πέσαμε πάνω σε ένα ντουβάρι που όχι μόνο δεν ακούει αλλά το χειρότερο είναι ότι προσπαθεί να εγκληματίσει όχι μόνο κατά του ελληνικού ποδοσφαιρου αλλά και του συναισθυήματος όλου του ελληνικού λαού. Και ιδιάιτερα των Βορειοελλαδιτών. Αυτό είναι που με ενοχλεί περισσότερο και επειδή εκπροσωπώ ένα κόμμα που προέρχεται από την επαρχία, γιατί είμαι επαρχιώτης από τη Θεσσαλονίκη και δεν το κρύβω. Δε με νοιάζει αν με αντιμετωπίζουν έτσι στην Αθήνα. Γιατί ήρθα από τη Θεσσαλονίκη και επέβαλα μία νέα τάξη. Η «Ελληνική Λύση» είναι το μοναδικό κόμμα που ήρθε στην Αθήνα από την επαρχία τα τελευταία 100 χρόνια. Ομως θέλουν δε θέλουν, θα μας ακούσουν».

Για το ότι με την εξαγορά της Nova θα πάψει να υφίσταται η αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου:

«Δεν τους ενδιαφέρει. Μιλάμε για ένα σκληροπηρηνικό κέντρο Αθηνών. Εγώ δεν είμαι υπέρ του διαχωρισμού Αθήνας-Θεσσαλονίκης αλλά οι εκπρόσωποι της Βορείου Ελλάδας πρέπει κάποτε να καταλάβουν πως όταν μπαίνουν σε αεροπλάνο, δεν περνάν από μηχάνημα απώλειας μνήμης. Γιατί πηγαίνουν στην Αθήνα και γίνονται Αθηναίοι. Πρέπει να καταλάβουν ότι εκπροσωπούν τον λαό της Βόρειας Ελλάδας, όχι του ΠΑΟΚ, του Αρη, του Ηρακλή ή οποιασδήποτε ομάδας. Δεν μπορεί το αφεντικό μιας ποδοσφαιρικής ομάδας να ελέγχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τις προβολές των αγώνων. Για παράδειγμα, δίνεται μία φάση σε έναν αγώνα και η Nova του Μαρινάκη έχει τα δικαιώματα. Πώς δεν θα κοπεί μια επίμαχη φάση αν μία ομάδα αγωνίζεται κόντρα στον Ολυμπιακό; Τα λεφτά που θα τους δίνουν; Η Nova θα δίνει σε κάποιες ομάδες κάποια εκατομμύρια για να μεταδίδει τους αγώνες τους. Είμαι ο πρόεδρος μιας ομάδας και παίζω με τον Ολυμπιακό. Η εκάστοτε ομάδα ξέρει ότι αν κλείσει η «στρόφιγγα» του χρήματος, θα πεθάνει οικονομικά. Αρα αντιλαμβάνεται κανείς πως το ζήτημα είναι πολιτικό. Κανένας Μαρινάκης δεν θα μπορούσε να τα κάνει αυτά αν η Πολιτεία ή το πολιτικό μέρος της ιστορίας ήταν διαφορετικά.

Για παράδειγμα, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης εξαγοράστηκε εδώ και 1,5 χρόνο. Γιατί τελευταία δημιουργούνται προσκόμματα υπέρ του κ. Μαρινάκη ότι πρέπει να φύγουν οι αγοραστές. Να ξεκαθαρίσω πως είμαι αντίθετος στην πώληση των λιμανιών σε οποιουσδήποτε ιδιώτες. Πρέπει τα λιμάνια να είναι ελληνικά. Γιατί όμως δεν αφήνουν ελεύθερους τους ανθρώπους που εξαγόρασαν τα λιμάνια να λειτουργήσουν; Γιατί πολύ απλά στην ιστορία είναι μέσα και ο κ. Σαββίδης, τον οποίο έχω επικρίνει πολλές φορές για τις επιλογές του».

Για το αν πήρε απάντηση στην ερώτηση που κατέθεσε για Μαρινάκη-Nova στη Βουλή:

«Οχι, ακόμα περιμένω την απάντηση. Απευθύνθηκα στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που ήταν τότε εκεί. Δε θα πω τα ονόματά τους γιατί το έπαιζαν «ψευτονταήδες». Τους είπα: “Δεν ντρέπεστε λίγο εσεις οι Βορειοελλαδίτες; Βλέπετε έναν άνθρωπο που βλέπετε τι κάνει στην Ελλάδα, υποσκάπτει τον ΠΑΟΚ που πάει καλά. Γιατί να μην είναι αντικειμενική και δίκαια αυτή η ιστορία”. Κι όμως δεν μιλάνε, είναι κότες. Το λέω δημοσίως και δε με ενδιαφέρει τι θα πούνε. Δεν τολμούν να ορθώσουν ανάστημα».

Για το ότι για να περάσει η Nova στα χέρια του Μαρινάκη πρέπει να γνωμοδοτήσει θετικά η Επιτροπή Ανταγωνισμού:

«Ακούστε τι έγινε εσχάτως. Βγάλανε τη Θάνου, που ήταν ΣΥΡΙΖΑ, έβγαλαν και άλλα μέλη και έβαλαν δικά τους. Που σημαίνει ότι η Επιτροπή ελέγχεται από τη Νέα Δημοκρατία. Τα μέλη της Επιτροπής ορίζονται από τα κόμματα. Οποτε η όποια απόφαση θα είναι υπέρ του Μαρινάκη. Δεν είναι θέμα Μαρινάκη, δε με απασχολεί το πρόσωπο. Θέλω ισονομία προς όλους από την πλευρά της Πολιτείας. Δεν υπηρξε ποτέ και συνεχίζεται και τώρα το ίδιο πράγμα. Και αυτό με ενοχλεί ως άνθρωπο από τη Βόρεια Ελλάδα και όσο μπορώ θα επιχειρώ να το σταματήσω. Εγώ θέλω να παλέψω για την Περιφέρειά μου γιατί από εκεί θα έρθει η ανάπτυξη για τη χώρα μου. Χαιρετίσματα στις κότες, τους βουλευτές της Βορείου Ελλάδας. Ειμαι αυστηρός με όσους το πάιζουν νταήδες. Να μάθουν να είναι βουλευτές της Βορείου Ελλάδας».

Σχετικά άρθρα