Ο Mπουτάρης “τελειώνει” τα τραπεζοκαθίσματα

Ζητά παραδειγματισμό από την τάξη στη Φλωρεντία και τη Μασσαλία

Διαπαραταξιακή επιτροπή που θα βάλει στο «στόχαστρο» τα τραπεζοκαθίσματα όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της Θεσσαλονίκης σε μια προσπάθεια να μπει τάξη στην πόλη, πρότεινε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Ο Μπουτάρης χαρακτήρισε την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων ως ένα από τα βασικά προβλήματα στην πόλη, μαζί με το κυκλοφοριακό και τα σκουπίδια, και πρότεινε τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής που θα ελέγξει τα καταστήματα, καθώς υπάρχουν παράπονα από δημότες αλλά και από ξενοδοχεία για κατάληψη του κοινόχρηστου χώρου αλλά και για φασαρία.

Επίσης, υποστήριξε πως θα πρέπει η δημοτική αστυνομία να παρεμβαίνει και να ελέγχει τις παραβάσεις των καταστημάτων, καθώς επίσης να ληφθούν υπόψιν παραδείγματα άλλων πόλεων όπως η Φλωρεντία και η Μασσαλία.

«Δεν είναι μόνο τα τραπεζοκαθίσματα που δημιουργούν πρόβλημα, είναι επίσης ο θόρυβος από τη μουσική αλλά και τα τραπέζια που αναπτύσσονται σε εξωτερικούς χώρους τα καλοκαίρια. Έχουμε παράπονα από τα ξενοδοχεία διότι η κατάσταση είναι ανυπόφορη», είπε ο Μπουτάρης.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Γιάννης Δελής, τονίζοντας πως τα τραπεζοκαθίσματα «έχουν κατακλύσει και έχουν καταλύσει κάθε έννοια του δημόσιου χώρου», ενώ κάλεσε τη διοίκηση να φέρει μια εισήγηση για το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Εξάλλου, ο Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή τα σημερινά του γενέθλια (κλείνει τα 74 χρόνια, ζωής) ζήτησε δώρο από τους δημότες, «να αφήσουν στην άκρη τον εγωισμό και να αποκτήσουν συνείδηση» και «να σέβονται το δημόσιο χώρο για να είναι ανθρώπινος».

Στο Γιάννη Μπουτάρη ευχήθηκε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης λέγοντας: «Χρόνια πολλά στο δήμαρχο. Στη βιολογική σου πορεία να τα 100στήσεις, γιατί για την πολιτική σου πορεία δεν έχω την ίδια ευχή να σου δώσω».

 

Σχετικά άρθρα

3 Σχόλια

  1. Κατά τα άλλα;
    ……όλα καλά!

    Το μόνο που έμεινε για την Θεσσαλονίκη να κάνει είναι να βάλει σε τάξη τα καθίσματα…Ε!

    1. Γιατι αυτο το θεωρείς λογικό καποιος να κλείνει το πεζοδρόμιο και ενας γερος να μη μπορεί να περάσει !! Να μην υπάρχουν θέσεις στάθμευσης γιατι βαζουν οι δήθεν τα αυτοκίνητά τους κατα μήκος τις παραλιακής ,,..??

Comments are closed.