Ο οδυνηρός τραυματισμός των δρομέων

Μπορεί να τους αναγκάσει να σταματήσουν την προσπάθεια της

Οι τραυματισμοί των δρομέων κατά τη διάρκεια μιας προετοιμασίας ή ενός μεγάλο αγώνα είναι συχνό φαινόμενο. Μια θλάση, ένα διάστρεμμα, πόνοι στα γόνατα και στα ισχία, στα πέλματα και στους τένοντες, είναι τραυματισμοί που αντιμετωπίζουν συχνά.

Υπάρχει, ωστόσο, και ένας άλλος τραυματισμός, που μπορεί να ακούγεται λίγο… γελοίος σε όσους δεν έχουν τρέξει, είναι ωστόσο, ιδιαίτερα οδυνηρός και επίπονος και μπορεί πραγματικά να ταλαιπωρήσει πολύ έναν δρομέα μεγάλων αποστάσεων.

Και δεν είναι άλλος από τις ματωμένες θηλές στο στήθος! Φυσικά δεν αναφερόμαστε στις γυναίκες. Οι κυρίες που τρέχουν τη… γλιτώνουν εξαιτίας των αθλητικών σουτιέν που μειώνουν την τριβή.

Αντίθετα οι άνδρες, ειδικά εκείνοι που έχουν την τάση να φορούν άνετες και όχι εφαρμοστές μπλούζες, αντιμετωπίζουν το πολύ επίπονο αυτό πρόβλημα που έχει “αναγκάσει” αρκετούς δρομείς από τη στιγμή που το παθαίνουν και μετά, είτε να τρέξουν χωρίς μπλούζα, είτε ακόμα και να σταματήσουν την προσπάθειά τους

Μάλιστα ο πόνος διαρκεί αρκετές ημέρες μετά τον τραυματισμό και είναι αρκετά ενοχλητικός τόσο στις προπονήσεις, όσο και στην καθημερινότητα, ανάλογα με το εύρος της ζημιάς.

Το πρόβλημα είναι φυσικά η τριβή με το ύφασμα της μπλούζας. Μια βαμβακερή μπλούζα ίσως να έχει χειρότερο αποτέλεσμα, από τις “τεχνικές” με τις οποίες τρέχουν οι περισσότεροι δρομείς. Και αυτές, ωστόσο, δημιουργούν προβλήματα, αφού τα υλικά τους δεν είναι πάντοτε τόσο “ευγενικά” με το δέρμα.

Λύσεις υπάρχουν. Βαζελίνη, λιπαντικό, τσιρότο τύπου χανζαπλάστ είναι οι πιο εύκολες και έχουν αποτέλεσμα.

Πάρτε τα μέτρα σας, δεν θέλετε να σας συμβεί και αν αντιμετωπίζεται πρόβλημα, μην επιλέγετε τουλάχιστον λευκή μπλούζα…

Σχετικά άρθρα