«Ο Ολυμπιακός θα αποφασίζει πότε θα πληρώνονται η ΑΕΚ και ο ΠΑΟ»

Όσα είπε ο Νίκος Παππάς για την εξαγορά της Forthnet από τον Μαρινάκη

«Έχουμε μια ηγεσία η οποία κλείνει τα μάτια σε μια εξόφθαλμη παραβίαση των τυπικών κανόνων ανταγωνισμού, σε μια εξόφθαλμη περίπτωση στην οποία υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων», δήλωσε ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών, Νίκος Παππάς στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», για την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε σχετικά με «τα ζητήματα ανταγωνισμού που ανακύπτουν από την ενδεχόμενη εξαγορά της Forthnet από την εταιρεία Alter Ego και τις αρμοδιότητες του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων».

«Ο βασικός ταμίας, ο βασικός οικονομικός αιμοδότης των ομάδων της Super League, αν ολοκληρωθεί αυτή η εξαγορά, θα είναι μια άλλη ομάδα της Super League. Αντιλαμβάνεστε ότι όποιος μιλάει για διαφάνεια, μάλλον θα προκαλεί κλαυσίγελο», επισήμανε ο κ. Παππάς.

«Ο κ. Γεωργιάδης πρέπει να εξηγήσει τη δική του εμμονή για να ευνοήσει έναν πάρα πολύ συγκεκριμένο μιντιακό όμιλο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι κανείς δεν πρέπει να ευνοείται, γιατί πρέπει να τηρηθούν οι στοιχειώδεις κανόνες ανταγωνισμού. Προφανώς αυτή η ιστορία δεν έχει τελειώσει και για εμάς, μιλάμε για την εξαγορά της Forthnet- Νova από τα συμφέροντα Μαρινάκη, την εταιρεία Alter Ego, όπου θα έχουμε μία κατάσταση στα όρια της τρέλας, όπου η μία ΠΑΕ θα ελέγχει τα ταμεία των άλλων, δηλαδή ο Ολυμπιακός θα αποφασίζει αν και πότε θα πληρώνεται η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός, ο Ατρόμητος, ο Πανιώνιος. Αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά, θα απαξιώσουν το ποδόσφαιρο», εξήγησε.

Επισήμανε, δε, ότι «δεν μπορεί να κωφεύει η Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία μόλις έχει διοριστεί και θα πρέπει να αποδείξει ότι δεν διορίστηκε για να διεκπεραιώσει και αυτή την υπόθεση».

Σχετικά άρθρα