Ο πιο ακριβοπληρωμένος CEO

Ξεκίνησε ως λουστράκος

Οι ιστορίες με ανήλικους «λουστράκους» που καταφέρνουν να αλλάξουν τη ζωή τους και να γίνουν επιτυχημένοι δεν έχουν θέση μόνο στον ελληνικό κινηματογράφο των περασμένων δεκαετιών.

Υπάρχουν και στην πραγματικότητα και ο Μάριο Γκαμπέλι είναι ίσως μία από τις καλύτερες αποδείξεις για αυτό. Σήμερα, είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος CEO της Γουόλ Στριτ. Πριν από πολλά χρόνια όμως βγήκε στο… μεροκάματο, κουβαλώντας ένα κασελάκι λούστρου.

«Η πρώτη μου δουλειά ήταν να γυαλίζω παπούτσια σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό. Ημουν περίπου 5-6 ετών», είπε ο Γκαμπέλι, σε συνέντευξη στην οποία μίλησε για την παιδική του ηλικία και το πώς μεγάλωσε στο Μπρονξ. Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που πέρυσι έβγαλε 88,5 εκατομμύρια δολάρια, ως CEO της επενδυτικής εταιρείας GAMCO. Μάλιστα, ακόμη και σήμερα έχει στην κατοχή του τα εργαλεία που χρησιμοποιούσε ως λούστρος «Μήπως χρειαστούν», όπως είπε.

Δεν ήταν όμως αυτή η δουλειά που τον ώθησε να ασχοληθεί με τις επενδύσεις. Λίγα χρόνια αργότερα, στα 12 του, τον προσέλαβαν για να κουβαλάει τα μπαστούνια σε ένα γήπεδο του γκολφ. «Περίπου στις 4 έρχονταν οι χρηματιστές για να παίξουν. Ακουγα τι έλεγαν για τις δουλειές τους και ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον», διηγήθηκε για το πώς… κόλλησε το μικρόβιο. Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια και πλέον διαχειρίζεται κεφάλαια που φτάνουν τα 45,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Σχετικά άρθρα