Ο πιο πλούσιος άνθρωπος του πλανήτη

Κι όμως δεν είναι ο Bill Gattes

O ιδρυτής των καταστημάτων Zara, Arnancio Ortega, ανακηρύχθηκε ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, σύμφωνα με το «Forbes».

Η μετοχή της Inditex, μητρικής των Zara, Massimo Dutti και Pull&Bear σημείωσε άνοδο 2,5%, αυξάνοντας την προσωπική περιουσία του Ortega κατά 1,7 δισ. δολάρια. Με την αύξηση, το συνολικό ύψος της περιουσίας του διαμορφώθηκε στα 79,5 δισ. δολάρια, αφήνοντας πίσω τον Bill Gates ο οποίος εκτιμάται ότι έχει 78,5 δισ. δολάρια.

Υιός ενός εργάτη των σιδηροδρόμων από τη Λα Κορούνια της Ισπανίας, ο Ortega είναι σχεδόν τόσο μοναχικός, όσο και πλούσιος.

Έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα ως υπάλληλος καταστήματος στη γενέτειρά του προτού ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση. Ξεκινώντας με λιγότερα από 100 δολάρια, αυτός και η γυναίκα του Rosalia Mera άρχισαν να φτιάχνουν εσώρουχα, πιτζάμες και νυχτικά στο σαλόνι τους.

Το 1975, το ζευγάρι (που τελικά χώρισε) αποφάσισε να ανοίξει ένα κατάστημα με την επωνυμία Zara.

Η αυτοκρατορία ξεκίνησε…

Ως ανήσυχο πνεύμα, διαδραματίζει ρόλο μεγαλοεπενδυτή και στην παγκόσμια αγορά ακινήτων, καθώς αγοράζει δεκάδες από αυτά σε διάφορες πόλεις του κόσμου.

Η αξία τους ξεπερνά τα 3 δισ. ευρώ, ενώ μόνο τα τελευταία 2 χρόνια επένδυσε ποσό της τάξεως των 1,2 δισ.

Ανάμεσα στα πιο πρόσφατα αποκτήματά του συγκαταλέγεται το κτίριο Devonshire House στο Λονδίνο, ο ουρανοξύστης Torre Picasso στη Μαδρίτη, το κτίριο 666 στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, γραφεία στην Plaza de Cataluna και στην Calle Colon της Βαλένθια.

Σχετικά άρθρα