Ο Πολάκης “έβαλε χέρι” σε διορισμούς νοσηλευτών

Έπειτα από τις αποκαλύψεις για τον διαγωνισμό των ιατρών

Πρωτοφανής υπουργική «παρέμβαση» διά χειρός κ. Παύλου Πoλάκη και στη διαδικασία για την πρόσληψη των νοσηλευτών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του ΕΣΥ, εκτός από εκείνη που αποκαλύφθηκε ότι έγινε στους υποψήφιους γιατρούς των ΜΕΘ, προκύπτει από πρωτοκολλημένο έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Από το έγγραφο, το οποίο αναρτήθηκε στο tovima.gr, διαπιστώνεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ακολούθησε την ίδια παράτυπη διαδικασία και στο διαγωνισμό για το διορισμό 400 νοσηλευτών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ. Ο κ. Πολάκης ζήτησε και έλαβε τους φακέλους των υποψηφίων επιστημόνων και τις λίστες των επιτυχόντων που είχαν καταρτίσει οι αρμόδιες επιτροπές του ΚΕΕΛΠΝΟ, πριν αυτές ολοκληρώσουν το έργο τους και προτού τις υπογράψουν.

Στο έγγραφο, με ημερομηνία 31.3.2016, αναφέρονται τα ακόλουθα: «Κατόπιν σχετικού αιτήματος του κ. Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, σας παραδίδουμε 215 πλήρεις πρωτότυπους φακέλους υποψηφίων ιατρών και 185 πλήρεις πρωτότυπους φακέλους υποψηφίων νοσηλευτών ΠΕ».

Να σημειωθεί ότι ούτε οι λίστες με τα ονόματα των ιατρών επιλογής του κ. Πολάκη, που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ, έχουν υπογραφεί από την αρμόδια επιτροπή του Κέντρου.

Το θέμα αποκαλύφθηκε την περασμένη Παρασκευή με ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Γρηγοράκος στη Βουλή, με τίτλο «αλυσιτελής και αδιαφανής διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής ιατρών για στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας». Σύμφωνα με αυτή, υπήρξαν σοβαρές αντιδράσεις σχετικά με τα αποτελέσματα και την εγκυρότητα του διαγωνισμού. Γιατροί που κατέθεσαν ενστάσεις καταγγέλλουν ότι παραποιήθηκαν οι πίνακες της βαθμολόγησης κριτηρίων. Αναφέρεται μάλιστα σε καταγγελίες ότι το αρχείο που ανέβηκε στον σχετικό ιστότοπο δείχνει ότι έχει υπάρξει επεξεργασία από μετακλητή συνεργάτη στο πολιτικό γραφείο του υπουργείου Υγείας!

Ωστόσο, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αντί να απαντήσει στις βαρύτατες καταγγελίες για παρέμβαση στη διαδικασία, επίλεξε να εκτοξεύσει αόριστες και γενικές κατηγορίες για «ένα αποδεδειγμένα αδιαφανές, πελατειακό και διαπλεκόμενο με συμφέροντα καθεστώς στο ΚΕΕΛΠΝΟ, ιδίως σε αυτή την περίοδο που προωθείται η εξυγίανσή του».

Υπενθυμίζεται ότι για την άμεση στελέχωση ΜΕΘ, ΜΑΦ, ΜΕΝΝ στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε στην αρχή του έτους ότι θα προχωρήσει  στην πρόσληψη 100 γιατρών και 400 νοσηλευτών με προκήρυξη μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ. Υποστήριξε μάλιστα ότι για λόγους διαφάνειας στη διαδικασία  η οποία θα γινόταν με κριτήρια ΑΣΕΠ, θα συμμετείχε εκτός από το ΚΕΕΛΠΝΟ και η Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας (ΕΕΕΘ).

Σχετικά άρθρα