Ο πρόεδρος του ΣτΕ ματαίωσε τη συνεδρίαση!

Για τις τηλεοπτικές άδειες – Καταγγέλλει προσπάθεια διαμόρφωσης κλίματος

Η πολυαναμενόμενη συνεδρίαση της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες τελείωσε πριν… καλά καλά ξεκινήσει!

Η συνεδρίαση ματαιώθηκε με απόφαση του προέδρου του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, Νίκου Σακελλαρίου και μετά από έντονη αντιπαράθεση που είχε ο ίδιος με δικαστές.

Σε δήλωση με την οποία ανακοίνωσε τη ματαίωση της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας καταγγέλλει προσπάθεια δημιουργίας κλίματος, με δημόσιες τοποθετήσεις! Δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα γίνει η επόμενη συνεδρίαση, το δεδομένο είναι πως θα ανακοινωθεί 24 ώρες πριν!

Η ανακοίνωση του προέδρου του ΣτΕ:

«Εν όψει του κλίματος, το οποίο επιχειρείται να διαμορφωθεί τις τελευταίες, ιδίως, ημέρες από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις εκκρεμείς ενώπιον του Δικαστηρίου υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι πρέπει να ματαιωθεί η προγραμματισθείσα (από 13/9/2016) για σήμερα διάσκεψη επί των υποθέσεων αυτών».

Καυγάς και διακοπή – Το χρονικό της ματαίωσης
Μία ώρα μόνο διήρκεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, η κρίσιμη διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία συγκλήθηκε προκειμένου να κρίνει την αντισυνταγματικότητα ή μη του “νόμου Παππά” για τη χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη διακόπηκε μετά από έντονη αντιπαράθεση που υπήρξε μεταξύ των δικαστών και του πρόεδρου του δικαστηρίου Νικολάου Σακελλαρίου.

Ο λόγος, σύμφωνα με πληροφορίες ήταν η τοποθέτηση του κ. Σακελλαρίου, ο οποίος φέρεται να αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της υπόθεσης για τη χορήγηση των αδειών.

Η αναφορά του αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε αντιληπτή εκ μέρους μίας μερίδας των δικαστών ως προσπάθεια να προκαταλάβει την κρίση τους. Από το σημείο αυτό και το αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί η διάσκεψη και όπως είπε ο πρόεδρος του ΣτΕ η επόμενη διάσκεψη θα ανακοινωθεί 24 ώρες πριν.

Σχετικά άρθρα