Ο ΠΣΑΤ διέγραψε τον Μαλισιώβα

Με αφορμή σχόλια στο facebook

Την απόφαση να διαγράψει τον αθλητικό συντάκτη Δημήτρη Μαλισσιώβα για ανάρτηση και σχόλια στο Facebook πήρε ο ΠΣΑΤ. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση.

Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ συνεδρίασε στις 19 Απριλίου και επιλήφθηκε, με την δέουσα προσοχή, λόγω της σοβαρότητάς της, της υπόθεσης της καταγγελίας ΟΛΩΝ των αθλητικών συντακτών, που εργάζονται στα κανάλια Novasports, κατά του Δημήτρη Μαλισιώβα. Η επιστολή καταγγελίας, που υπογράφεται από τον Διευθυντή του Αθλητικού Τμήματος, Γιάννη Φουρνάρο και όλους τους αθλητικούς συντάκτες του (53), στηρίζεται σε σχόλιο του ελεγχομένου στο Facebook.

Συγκεκριμένα, την ώρα που ο Δημήτρης Κανελλάκης σχολίαζε τον πρόσφατο αγώνα, Ηρακλής – Ολυμπιακός κάποιος έγραψε στο συγκεκριμένο Μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

«Ακούστε Κανελλάκη!!!! Ακούστε το φερέφωνο του Σάββα!!! Ακούστε πώς πανηγυρίζει μεταδίδοντας και πώς αντιμετωπίζει τις αποκρούσεις των δύο τερματοφυλάκων!!! Στον Ρομπέρτο βάζει ένα κάρο «σάλτσα», λές και είναι μάνατζέρ του, ενώ σε παρόμοια απόκρουση του τερματοφύλακα του Ηρακλή, το απόλυτο κενό, αντίγραφο του εγκεφαλικού του ιστού! Ακούστε την απόλυτη σιωπή του στο εσκεμμένο χέρι – πέναλτι που δεν δίνει ο Αρετόπουλος στην γριά! Απόλυτη σιωπή, σαν να κατάπιε την γλώσσα του! Μιλάμε για σκάνδαλο! Για αλητεία! Αυτά τα «φίδια» εκτρέφουμε και ανεχόμαστε στην πόλη μας, αλλά το μεγάλο «έγκλημα» είναι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που επιτρέπει να δυσφημίζεται ο ΠΑΟΚ από τέτοιους, ενώ στο ίδιο βρωμοκάναλο υπάρχει ο Κωστής Μπότσαρης που θα μπορούσε να μεταδώσει αξιοπρεπέστατα παιγνίδια του ΠΑΟΚ!!!! (Κοινοποιήστε το)».

Αυτής της ανάρτησης, που σαφώς στοχοποιούσε τον συνάδελφο μας ευθέως την ώρα της δουλειάς του στο γήπεδο, παραδίδοντας του στις αρρωστημένες ορέξεις κάθε ανεγκέφαλου, ακολούθησαν αρκετά σχόλια. Πρώτο όμως, αμέσως κάτω από αυτό το θλιβερό σχόλιο, έγινε το σχόλιο του Δημήτρη Μαλισιώβα. Το εξής: «Πολλά λαμόγια αδελφέ, πολλά λαμόγια στην δημοσιογραφιααααααααααααα».

Ακολουθεί κι άλλο σχόλιο αυτού που έκανε την αρχική ανάρτηση, προφανώς για να κάνει πιο σαφή την στοχοποίηση του Δ. Κανελλάκη: «Κανελλάκη άντε ρε πάνε στην γωνία για να δεις αν έρχομαι και πρόσεξε πώς μου μιλάς γιατί εμείς τα Παοκια έχουμε «ιδιαίτερο» τρόπο αντίδρασης!!! Άντε παλιοαρχίδι».

Στην εξέταση της υπόθεσης δεν εμφανίσθηκε ο ελεγχόμενος Δ. Μαλισιώβας, αν και έγκαιρα ειδοποιήθηκε (στην απολογία του υποστήριξε ότι είχε ενημερώσει το Πειθαρχικό για την αδυναμία του να παρουσιαστεί, κάτι που δεν αληθεύει. Το mail προς το Πειθαρχικό έφτασε 12 ώρες μετά την συνεδρίαση! Και του δόθηκε προθεσμία περίπου 30 ωρών για να απολογηθεί εγγράφως, κάτι που έκανε). Ήσαν παρόντες όμως οι περισσότεροι συνάδελφοι από τα κανάλια Novasports. Εκδήλωσαν την οργή τους για την στάση του Δ. Μαλισιώβα και επεσήμαναν ότι η άμεση ή έμμεση συμμετοχή σε στοχοποίηση συναδέλφων μας, σε μία εποχή που η βία στα γήπεδα έχει προσλάβει εκρηκτικές και ανεξέλεγκτες διαστάσεις, είναι απαράδεκτη συναδελφικά και άκρως επικίνδυνη. Ξεκαθάρισαν πως η γραπτή καταγγελία τους είχε αποφασιστεί και συνταχτεί ΠΡΙΝ από την πυρπόληση του αυτοκινήτου του Δ. Κανελλάκη, υπόθεση για την όποια έχουν κάνει ήδη ενέργειες προς τις αρμόδιες διευθύνσεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Δ. Μαλισιώβας απέστειλε την απολογία του τρείς ημέρες μετά, εντός της προθεσμίας που του δώσαμε. Υποστήριξε, μεταξύ άλλων:
«… Καταγγέλλομαι, διάβασα, για ένα καυστικό σχόλιο μου. Σχόλιο που έκανα για δέκα δευτερόλεπτα από το κινητό μου σε μια στιγμή που είδα μια αντιπαράθεση ανθρώπων που γνωρίζονται στη Θεσσαλονίκη. Επειδή ο πρώην δημοσιογράφος Βασίλης Μάντζας και γνωστός μου από την κοινή μας παρουσία προ 23ετίας στα ΣΠΟΡ του Βορρά, είναι ένας σκληρός άνθρωπος και δεν μου άρεσε το ύφος του λόγου του εκείνη την ημέρα, τον διέγραψα ΑΜΕΣΑ από τους λεγόμενους «φίλους μου» στο FACEBOOK, γιατί απλά απεχθάνομαι τη λεκτική βία και τη βία γενικότερα, όπως και τις ακραίες συμπεριφορές…».

«…ο καταγγέλλων προφανώς επιχειρεί ενα «τυφλό» χτύπημα, γιατί ξέρει πολύ καλά, πως δεν έχω κανέναν προστάτη ζητώντας μάλιστα τη διαγραφή μου. Σας ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ πως το σχόλιο μου δεν αφορούσε το συνεργάτη του, ούτε φυσικά καμία μετάδοση, γιατί απλά δεν γνωρίζω τον παθόντα και δεν γνωρίζω τι μεταδίδει και τι πρεσβεύει και ούτε πως πορεύεται στο χώρο. Σε αυτό λοιπόν το πλαίσιο, σε αυτό το δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, που λειτουργεί δίκην καφενείου, όπου δημοσιογράφοι, οπαδοί, φίλαθλοι, συγγενείς, συμμαθητές, περίεργοι, φίλοι και γνωστοί καταγράφουν τα πάντα πολλές φορές με σκωπτικό τρόπο και αρκετές φορές με υπερβολική διάθεση, δεν μπορεί κάποιος να απομονώνει μια πρόταση και να κατασκευάζει ενόχους…».

«…Προφανώς ο νεόκοπος διευθυντής με μηδενική προϋπηρεσία στο μετερίζι του μάχιμου ρεπορτάζ φορώντας το κουστούμι του καταγγέλλοντα και με βαρύγδουπες προσπαθεί για εσωτερικούς λόγους να κερδίσει εντυπώσεις. Αυτό είναι το συμπέρασμα μου αφού πριν προβεί στην απαράδεκτη καταγγελία δεν ρώτησε για την συμπεριφορά μου στα 27χρόνια της έντιμης δημοσιογραφικής μου πορείας…».

«…Αν ενδιαφερόταν πραγματικά, θα είχε μάθει την πορεία μου, θα είχε ρωτήσει το πριν και το μετά. Δεν έχω όμως τέτοια απαίτηση, γιατί δεν έχουμε την ίδια αφετηρία, ούτε την ίδια κουλτούρα, ούτε και την ίδια πορεία στο χώρο. Τέλος δηλώνω, πως δεν προτίθεμαι, ούτε είναι αρμοδιότητα μου να επιλύσω το αίνιγμα, γιατί δέχθηκε επίθεση ο συνεργάτης του στη Θεσσαλονίκη, ούτε θα απαντήσω γιατί -όπως διαβάζουμε συχνά πυκνά- άλλα μέλη ή τεχνικοί του τμήματος που διευθύνει, δέχονται επιθέσεις κατά καιρούς σε διάφορα γήπεδα. Ούτε βέβαια θα απαντήσω στο ερώτημα, γιατί εδώ και χρόνια πολλές μεγάλες ομάδες με επίσημες ανακοινώσεις καταφέρονται κατά του Μέσου που εργάζεται…».

Μετά τέσσερις ημέρες και με την παρέμβαση του μέλους του Πειθαρχικού Συμβουλίου, Νίκου Κωνσταντόπουλου για παροχή διευκρινίσεων, ο Δ. Μαλισιώβας απέστειλε στις 25 Απριλίου συμπληρωματική κατάθεση, στην οποία ανέφερε:

Διαβάστε περισσότερα…

Σχετικά άρθρα