Ο ρώσικος off-road τιτάνας που δεν μασάει πουθενά

Ένα 4Χ4 θωρηκτό για τον λάτρη της εκτός δρόμου περιπέτειας

Υπάρχει ανάμεσά μας ένα ντιζελοκίνητο 4Χ4 κτήνος 9 θέσεων κατασκευασμένο με τον τρόπο που φαίνεται να ξέρουν καλά αποκλειστικά στη Ρωσία, τη χώρα που μας χάρισε και το επίσης τρομακτικό θηρίο Avtoros Shaman!

Αυτή τη φορά είναι το σκληροτράχηλο Technoimpulse Rocket Z που κάνει την πελώρια διαφορά.

Με μήκος που δεν ξεπερνά αυτό ενός Land Rover Discovery, οι Ρώσοι κατάφεραν να στριμώξουν άλλες δυο θέσεις εντός του και να το κάνουν ακόμα πιο μάχιμο στις off-road διαδρομές.

Με μόνιμη τετρακίνηση φυσικά και μπλοκέ διαφορικό, δεν κατεβαίνεις απλώς βουνά και λαγκάδια, αλλά καταπίνεις ουσιαστικά κάθε πείσμα του φυσικού τοπίου. Το Rocket Z τροφοδοτείται με κινητήρα Hyundai που αποδίδει 82 άλογα, αν και υπάρχει και η βελτιωμένη μηχανικά έκδοση των 99 αλόγων.

Η ταχύτητα δεν είναι όμως το ζητούμενο, καθώς εκεί που σε πάει ο κολοσσός δεν πας ποτέ γρήγορα. Ούτε και θα αναγκαστείς να τρέξεις για να προλάβεις κάποιον, καθώς κανείς άλλος δεν θα φτάσει εκεί. Αυτή είναι η τρομακτική μοναξιά του θηρίου των 75.000 ευρώ.

Όσο για την έλλειψη κτηνώδους δύναμης, ακολουθεί το ίδιο μονοπάτι με την κατάφωρη έλλειψης οποιασδήποτε πολυτέλειας. Το ολότελα σπαρτιάτικο εσωτερικό στριμώχνει 8 επιβάτες στα άβολα καθίσματά του, αφήνοντας τον οδηγό μόνο εκεί μπροστά να παλεύει με τις ιδιοτροπίες του περιβάλλοντος.

Κι αυτό γιατί οι ανέσεις δεν χρειάζονται εκεί που πάει το Rocket Z. Το μόνο που χρειάζεται είναι η υπόσχεση πως δεν θα σε αφήσει στα κρύα του λουτρού…

Σχετικά άρθρα