Ο Ρώσος δήμιος του ISIS

Νεοναζί όταν ήταν στο σχολείο, φανατικός Ισλαμιστής τώρα

Ο νεαρός Ρώσος που αναζητείται από τις αρχες της πατρίδας του και που σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε οπαδός της φυλετικής καθαρότητας και της υπεροχής των λευκών, εμφανίζεται σε φωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας να χαιρετά ναζιστικά.

Τελευταία φορά τον συνάντησε η μητέρα του στην Τουρκία όπου και ταξίδεψε για να τον μεταπείσει και να συμφωνήσει να επιστρέψει στην πατρίδα του. Η ίδια περιέγραψε σε ρωσικά ΜΜΕ πως συνάντησε ενα «ζόμπι» όταν μίλησε με τον γιο της, ο οποίος όπως υποστηρίζει έχει υποστεί πλήρη πλύση εγκεφάλου από το Ισλαμικό Κράτος.

Όπως φαίνεται οι προσπάθειες της μητέρας του ήταν άκαρπες. Σε βίντεο που δόθηκε στην δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα ο 28χρονος αποκεφαλίζει έναν άνδρα ρωσικής καταγωγής που τον κατηγορούν για κατασκοπία, ενώ ο εκτελεστής του στέλνει ένα σαφές απειλητικό μήνυμα στον ίδιο τον Πρόεδρο Πουτιν, τονίζοντας «Εδώ, σήμερα, στα άγια αυτά χώματα, η μάχη ενάντια στην Ρωσία αρχίζει. Θα σκοτώσουμε τα παιδιά σας για κάθε παιδί που σκοτώσατε εσείς εδώ!»

Ο Ζεμλιανκα όμως δεν ήταν πάντα τόσο θετικός απεναντι στους ξένους. Συμμαθητές του τον περιγράφουν ως έναν νεοφασιστα στα μαθητικά τους χρόνια που «του άρεσε ο ναζιστικός χαιρετισμός, μιλούσε με σεβασμό για τους «σχιναδες» και αντιπαθούσε τους μη-Ρώσους κατοίκους». Άλλοι πάλι τον θυμούνται ως ένα ήρεμο και ευχάριστο παιδί, που «ψαχνόταν» όπως οι περισσότεροι νέοι στην ηλικία του.

Ο Ζεμλιανκα έφυγε το 2013 από την χώρα του και κατέφυγε στην Μέση Ανατολή για να καταταγεί στις δυνάμεις του ISIS. Ήταν τότε που η οικογένεια του έχασε για έξι μήνες τα ίχνη του. Η μητέρα του έμαθε για το τι ακριβώς κάνει ο γιος της στην περιοχή από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Η ίδια πάντως υποστηρίζει ότι ο γιος της στρατολογήθηκε στην γενέτειρα πολύ του, στο τζαμί της περιοχής. «Είναι απαράδεκτο σε μια πολύ 11.000 κατοίκων να κυκλοφορούν οι τζιχαντιστες ελεύθεροι και να προσηλυτίζουν τα παιδιά μας. Όλοι ξέρουν ποιοι τα κάνουν αυτά», δήλωσε σε συνέντευξη της η 53χρονη μητέρα του.

Σχετικά άρθρα

Οι Ιταλοί γλείφουν παγωτό χωνάκι! (pics)

Μετά το σάλο που ξέσπασε για σεξιστικό δημοσίευμα σκανδαλοθηρικού περιοδικού με την υπουργό Δημόσιας Αυτοδιοίκησης, Μαριάννα Μαντία, να απολαμβάνει ένα χωνάκι. Μετά το σάλο που ξέσπασε για δημοσίευμα ιταλικού σκανδαλοθηρικού περιοδικού που δημοσίευσε φωτογραφίες της υπουργού Δημόσιας Αυτοδιοίκησης, Μαριάννα Μαντία, σχολιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο έτρωγε παγωτό χωνάκι, καμπάνια κατά του εντύπου έχει ξεκινήσει […]