Ο σεισμός της Ιαπωνίας επηρέασε τα iPhone

Τι ανέφερε η Sony σε ανακοίνωση της

Όπως ανακοίνωσε η Sony, οι καταστροφικοί σεισμοί που έπληξαν την Ιαπωνία επηρέασαν και τη λειτουργία δύο μονάδων παραγωγής φωτογραφικών αισθητήρων για smartphones. Ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες της Sony στο κομμάτι αυτό είναι η Apple, η οποία χρησιμοποιεί τους συγκεκριμένους αισθητήρες στο iPhone.

Τα δυο εργοστάσια βρίσκονται στο νησί Κιούσου, στο νότιο άκρο της χώρας, όπου ήταν και το επίκεντρο των ισχυρών σεισμών. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, έχει βγει εκτός λειτουργίας μια μονάδα στην πόλη Κουμαμότο, ενώ έχει ανασταλεί μερικώς η παραγωγή στο Ναγκασάκι, χωρίς για την ώρα να υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα επανέναρξης των εργασιών.

Η Sony ελέγχει περίπου το 40% της παγκόσμιας αγοράς CMOS αισθητήρων, έναν τύπο ολοκληρωμένου κυκλώματος που μετατρέπει το φως σε ηλεκτρικά σήματα. Στα smartphones χρησιμοποιούνται για τη μετατροπή των εικόνων σε ψηφιακά δεδομένα.

«Δεν αναμένεται άμεση διακοπή του εφοδιασμού, καθώς για την ώρα υπάρχουν αποθέματα», δήλωσε εκπρόσωπος της Sony στο Reuters. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι οι δύο μονάδες θα τεθούν ξανά σε λειτουργία το συντομότερο δυνατόν, αφού ελεγχθούν για πιθανές ζημιές και καταλαγιάσει η έντονη μετασεισμική δραστηριότητα.

Η Sony έχει στην Ιαπωνία άλλα δύο εργοστάσια παραγωγής αισθητήρων εικόνας CMOS.

Σχετικά άρθρα