Ο στίβος πηγαίνει στα σχολεία!

Μία σημαντική στιγμή για τον ελληνικό στίβο ήταν η πόφαση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, να εντάξει ομόφωνα το πρόγραμμα Kids Athletics στις διδακτικές ώρες φυσικής αγωγής στις τάξεις Γ’, Δ’ , Ε’ Στ’ των δημοτικών σχολείων.

 Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία για τον ελληνικό στίβο, που πλέον εισχωρεί στα σχολεία και μπαίνει στην καθημερινότητα των μικρών παιδιών. Η εξέλιξη αυτή είναι δεδομένο πως θα φέρει …νέο αίμα στον ελληνικό στίβο, στα σωματεία και τα στάδια και θα δημιουργήσει μια μεγάλη δεξαμενή αθλητών, ικανών να αποτελέσουν τους πρωταθλητές του αύριο.

«Η απόφαση αυτή είναι καθοριστική για τη σχέση των νέων παιδιών με το στίβο, συνεπώς και για το μέλλον του στίβου στην Ελλάδα.

Πιστεύω μέσα από αυτή την διαδικασία θα προκύψουν οι αυριανοί πρωταθλητές και ακριβώς γι’ αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Ινστιτούτο και βεβαίως τον Υπουργό και τα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας, τόσο για την απόφαση τους, όσο και για την άριστη συνεργασία», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, εκφράζοντας την απόλυτη ικανοποίηση του για τη νέα εποχή στην οποία μπαίνει ο ελληνικός στίβος.

Για την εξέλιξη αυτή, αλλά και για την γενικότερα καλή πορεία του προγράμματος στην χώρα μας ενημερώθηκε και η IAAF. Μάλιστα η Παγκόσμια Ομοσπονδία αποφάσισε να στείλει στην ομοσπονδία 10 σάκους με υλικό , δείχνοντας με τον τρόπο αυτό την έμπρακτη στήριξη της στο έργο της.

Πηγή: seleo.gr

Σχετικά άρθρα