Ο Τραμπ απαγορεύει τα κινητά!

Τι λένε στο Λευκό Οίκο για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου

Τέλος στα προσωπικά κινητά τηλέφωνα επιβάλλει ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, για τους εργαζόμενους στο Λευκό Οίκο.

Τέλος στα προσωπικά κινητά τηλέφωνα επιβάλλει ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, για τους εργαζόμενους στο Λευκό Οίκο. Οι εργαζόμενοι εκφράζουν ανησυχία ότι το νέο μέτρο θα τους αποκόψει από τους δικούς τους ανθρώπους τις εργάσιμες ώρες.

Σύμφωνα με δηλώσεις δύο αξιωματούχων, που μίλησαν στο Bloomberg υπό τον όρο της ανωνυμίας, ο αμερικανός πρόεδρος δεν επιτρέπει στους βοηθούς του να χρησιμοποιούν τα κινητά τους, όσο βρίσκονται στο χώρο του Λευκού Οίκου.

Η απαγόρευση λέγεται ότι επιβλήθηκε από τον προσωπάρχη Τζον Κέλι, που αιτιολόγησε την απόφαση επικαλούμενος λόγους ασφαλείας. Σύμφωνα με έναν σύμβουλο, η απαγόρευση θα εφαρμοστεί από την Παρασκευή.

Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι υπενθυμίζουν ότι τα κινητά αποτελούν τρόπο επικοινωνίας και μέσω γραπτών μηνυμάτων, που είναι πολλές φορές και ο καλύτερος τρόπος να έρχονται σε επαφή με τα παιδιά, τους συνεργάτες τους και τους συγγενείς τους, ιδιαίτερα σε ημέρες με έντονο φόρτο εργασίας.

Πάντως, παρά το γεγονός ότι ο Τραμπ έχει διαμαρτυρηθεί πολλές φορές για τις διαρροές σε σχέση με τη διακυβέρνησή του, οι σύμβουλοί του υποστηρίζουν ότι η κίνηση απαγόρευσης των προσωπικών κινητών δεν συνδέεται με φόβους για αποκαλύψεις.

Σύμφωνα με έναν αξιωματούχο, οι προσωπικές συσκευές που συνδέονται μέσω του ασύρματου δικτύου, δεν είναι τόσο ασφαλείς, όσο πρέπει. Την ίδια ώρα, έχουν ήδη εφαρμοστεί μέτρα για τη θωράκιση της ασφάλειας, καθώς οι αξιωματούχοι κάθε φορά αφήνουν τα τηλέφωνά τους εκτός αιθουσών που συζητούνται ευαίσθητα ή απόρρητα θέματα.

Κι ενώ στην αρχή της διακυβέρνησης Τραμπ, ο πρώην εκπρόσωπος τύπου είχε ζητήσει από το προσωπικό να πραγματοποιούνται έλεγχοι για να διαπιστωθεί εάν κάποιος διέρρευσε ευαίσθητες πληροφορίες στον Τύπο, ο ίδιος ο Τραμπ έδωσε τον αριθμό του κινητού του το Μάιο σε ηγέτες και τους παρότρυνε να επικοινωνούν απευθείας.

Η σχετική κίνηση δεν έσπασε μόνο το πρωτόκολλο, αλλά δημιούργησε ανησυχίες για την ασφάλεια και την τήρηση του απορρήτου στις συνομιλίες του Aμερικανού προέδρου.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα