Ο Τραμπ κλείνει το Tik Tok στις ΗΠΑ!

Τι δήλωσε ο Αμερικάνος πρόεδρος

Έναν ακόμα εκβιασμό εκτόξευσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο πλαίσιο πολιτικών και εμπορικών εντάσεων με την Κίνα. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι αν το άκρως δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο TikTok, ιδιοκτησίας της κινεζικής ByteDance, δεν έχει πουληθεί πριν από τα μέσα Σεπτεμβρίου δεν θα συνεχίσει να λειτουργεί στις ΗΠΑ. «Θα κλείσει τη 15η Σεπτεμβρίου εκτός κι αν η Microsoft ή μια άλλη εταιρεία μπορέσουν να το αγοράσουν και να βρουν μια συμφωνία», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Αμερικανός πρόεδρος.

Η Ουάσιγκτον κατηγορεί εδώ και μήνες το συγκεκριμένο δίκτυο διασύνδεσης ότι χρησιμοποιείται από τις κινεζικές υπηρεσίες πληροφοριών για στόχους παρακολούθησης. Το TikTok αρνείται κατηγορηματικά κάθε διαβίβαση δεδομένων στο Πεκίνο. Την Παρασκευή το βράδυ, ο ένοικος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι ήθελε να απαγορεύσει την εφαρμογή διαμοιρασμού βίντεο και ότι αντιτίθετο στην εξαγορά του από έναν αμερικανικό όμιλο.

Σήμερα, ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος δήλωσε πως δεν τον πειράζει εάν η Microsoft Corp αγοράσει την TikTok, προσθέτοντας πως είχε μια πολύ ωραία συζήτηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Microsoft και ότι θα ήταν ενδεχομένως ευκολότερο εάν ο αμερικανικός κολοσσός εξαγόραζε το σύνολο του TikTok παρά το 30%.

Σχετικά άρθρα