Ο Τραμπ προκαλεί και… διαζύγια

Ένα στα τρία ζευγάρια τσακώνεται για τις πολιτικές του

Ακόμα και… διαζύγια φαίνεται ότι προκαλεί το φαινόμενο Τραμπ στις ΗΠΑ καθώς εταιρεία δημοσκόπησης με έδρα την Βιρτζίνια που μελέτησε τον αντίκτυπο που έχουν τα τρέχοντα γεγονότα στις σχέσεις των ζευγαριών έδειξε ότι γίνονται απίστευτοι τσακωμοί για τις πολιτικές που ασκεί ο Τραμπ και μάλιστα πολλά ζευγάρια διαλύουν τη σχέση τους. Άλλα ζευγάρια τρέχουν σε συμβούλους γάμους σε μία προσπάθεια να σώσουν την σχέση τους και άλλα σε δικηγόρους διαζυγίων, αναφέρει η εφημερίδα “Washingtonexaminer”.

Σχεδόν το 1/3 των ζευγαριών στις ΗΠΑ, είτε είναι παντρεμένα είτε σε σχέση, υποστηρίζουν ότι τσακώνονται με το έτερον ήμισυ διαφωνώντας για τις πολιτικές του Τραμπ. Η γκρίνια είναι πολλές φορές ανυπόφορη με αποτέλεσμα να περνούν την πόρτα του δικηγόρου.

Στην πραγματικότητα το 24% των Αμερικανών που είναι σε σχέση ή παντρεμένοι διαφωνούν περισσότερο από κάθε άλλη φορά για πολιτικά θέματα.

«Από τους Αμερικανούς που δεν ψήφισαν τον Τραμπ στις εκλογές αλλά είναι σε σχέση με σύντροφο που εμπιστεύτηκε τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο, το ένα τρίτο (33%) εξετάζει το ενδεχόμενο του διαζυγίου» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η δικηγόρος Γκραντ Μόχερ, το πολιτικό ασυμβίβαστο είναι πλέον αιτία χωρισμού των ζευγαριών.

Η έρευνα έδειξε, επίσης, ότι τα ζευγάρια που χωρίζουν επειδή διαφωνούν για τις πολιτικές που εφαρμόζει ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ, είναι περισσότερα από αυτά που ανταλλάσσουν χοντρές κουβέντες για οικονομικά θέματα.

Σύμφωνα με τα πορίσματα της έρευνας, ένα στα δέκα ζευγάρια τερματίζει τη σχέση του εξαιτίας πολιτικού ασυμβίβαστου. Η έρευνα που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο “Wakefield Research” έδειξε επίσης ότι, τουλάχιστον ένας στους πέντε Αμερικανούς γνωρίζει ένα ζευγάρι που η σχέση του έχει επιδεινωθεί μετά τις αμερικανικές εκλογές και την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.

Η δικηγόρος διαζυγίων Λόις Μπρένερ, με έδρα τη νέα Υόρκη, έδωσε το δικό της στίγμα. Όπως δήλωσε στο “FOX Business”, τα τελευταία 35 χρόνια που ασκεί την δικηγορία δεν έχει ξαναδεί τόσα πολλά ζευγάρια να χωρίζουν επειδή διαφωνούν για πολιτικά θέματα.

Σχετικά άρθρα