Ο τρόμος του εγκέλαδου επέστρεψε

Νεκροί και τραυματίες από νέο χτύπημα στην Ιταλία

Νεκροί και σοβαρά τραυματίες υπάρχουν από τον σεισμό 5,4 βαθμών ο οποίος έπληξε απόψε την Ιταλία, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα, που επικαλείται την Πολιτική Προστασία.

Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί απολογισμός των θυμάτων.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι περίπου εκατόν πενήντα κάτοικοι εγκατέλειψαν τα προσωρινά καταλύματά τους στην περιοχή Αρκουάτα Ντελ Τρόντο μετά τον σεισμό που έπληξε το απόγευμα την κεντρική Ιταλία.

Παράλληλα, και σε πολλές άλλες περιοχές της περιφέρειας Μάρκε, όπου υπάγεται η Αρκουάτα Ντελ Τρόπο, έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

Η πολιτική προστασία ανακοίνωσε ότι υπάρχουν ορισμένες «μεμονωμένες» καταρρεύσεις κτιρίων.

Όμως το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης των 5,4 βαθμών είναι μόλις 10 χιλιόμετρα — που σημαίνει ότι είναι επιφανειακός. Το επίκεντρό του εντοπίστηκε στο χωριό Βίσο της περιφέρειας Μάρκε.

Το ιταλικό ινστιτούτο ηφαιστειολογίας και σεισμολογίας έκανε γνωστό ότι η σημερινή δόνηση συνδέεται με εκείνη της 24ης Αυγούστου, η οποία στοίχισε τη ζωή σε σχεδόν τριακόσιους ανθρώπους.

Οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι καταγράφεται πρόβλημα, χωρίς να προσδιορίσουν την ακριβή φύση του, στην περιφερειακή οδό Σαλάρια, που συνδέει τη Ρώμη με τη Μάρκε, μεταξύ άλλων.

Σχετικά άρθρα