Ο Τσίπρας καταλήγει σε Αβραμόπουλο!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον πολιτικό σκηνικό της χώρας

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον πολιτικό σκηνικό της χώρας, καθώς μετά την ανακοίνωση των νέων υπουργών και την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, φαίνεται πως ο νέος πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κινείται γρήγορα και θέλει να φέρει σε δύσκολη θέση τη Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανότατα το μεσημέρι της Τετάρτης ο νέος πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει το όνομα που θα προτείνει η κυβέρνηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Έλληνας Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Δημήτρης Αβραμόπουλος και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα είναι ο “εκλεκτός” του Αλέξη Τσίπρα για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μάλιστα, ο κ. Αβραμόπουλος φαίνεται πως επιθυμεί να δεχθεί την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες έχει δηλώσει την θέση του και σε διάφορα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Άγνωστο παραμένει ωστόσο, εάν ο κ. Αβραμόπουλος έχει ενημερώσει για τη θέση του αυτή και τον πρόεδρο του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά.

Πάντως, η επιβεβαίωση αυτή των σεναρίων είναι η καλύτερη διάψευση στη φημολογία πως ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής ήταν ένα από τα ονόματα για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μια τέτοια θέση θα φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έχει δεσμευτεί πως η πρόταση του κόμματος θα είναι ο Σταύρος Δήμας, καθώς όπως υπογραμμίζει κάθε φορά, η Νέα Δημοκρατία δεν παίζει με τους θεσμούς.

Στην ουσία εάν τα σενάρια για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο επιβεβαιωθούν αυτό θα σημαίνει πως η Νέα Δημοκρατία θα βρεθεί μπροστά στο δίλημμα να υποστηρίξει τον έναν αντιπρόεδρο του κόμματος ή να επιμείνει στην υποψηφιότητα του άλλου αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, του κ. Σταύρου Δήμα.

 

Σχετικά άρθρα