Ο Βαρουφάκης κάνει κόμμα που… δεν θα μοιάζει με κανένα άλλο

Ποια είναι τα σχέδια του

Η απόφαση του Γιάνη Βαρουφάκη να προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος στον χώρο της ευρωπαϊκής Αριστεράς πρέπει να θεωρείται δεδομένη, σύμφωνα με την «Ελευθερία του Τύπου».

Ο πρώην υπουργός έχει ξεκινήσει επαφές και, έχοντας ως βάση εκκίνησης του εγχειρήματός του το DiEM25, την πανευρωπαϊκή κίνηση την οποία ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο από τη Θεσσαλονίκη και της οποίας είναι συνιδρυτής θα στηριχτεί σε «νέους ανθρώπους, της επόμενης μέρας». Και αυτό γιατί οι μετρήσεις που έχουν παραγγελθεί, προκειμένου να διακριβώσουν την απήχηση την οποία έχουν οι θέσεις του στην κοινωνία, εμφανίζουν ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά δημοφιλίας στις νεαρές ηλικιακές ομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από επαφές που ήδη κάνει ο πρώην υπουργός, το ιδεολογικό στίγμα του νέου κόμματος θα προσεγγίζει της ιδέες του αμερικανικού Φιλελευθερισμού, που για τα ευρωπαϊκά δεδομένα προσομοιάζουν με την ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία κατά το «ριζοσπαστικότερο», ενώ η οργάνωση και η δομή που θα έχει το κόμμα δεν θα θυμίζει καθόλου τα υφιστάμενα.

Το τελευταίο διάστημα ο Γ. Βαρουφάκης επανήλθε στο προσκήνιο με το νέο του βιβλίο. Για κάποιους το βιβλίο αυτό αποτελεί το προανάκρουσμα της ίδρυσης του νέου κόμματος, ενώ οι έχοντες γνώση των λεπτομερειών που αφορούν τον χρόνια εκδήλωσης του εγχειρήματος παραπέμπουν στην ελληνική έκδοση, η οποία θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο και θα έχει διαφορετικό τίτλο από την αγγλική έκδοση, «Ανίκητοι ηττημένοι»

Σε κάθε περίπτωση, καταλήγει το ρεπορτάζ της «Ελευθερίας του Τύπου», ο Γιάνης Βαρουφάκης, με την πρωτοβουλία του, επιθυμεί κατά βάθος να πάρει ρεβάνς από τον Αλέξη Τσίπρα και να διεκδικήσει τους απογοητευμένους οι οποίοι δεν ανήκουν στον σκληρό κομματικό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ.

πηγή: newpost.gr

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

Comments are closed.