Ο Ζαγοράκης ξεναγός!

Στην Αμφίπολη αναμένεται να βρεθεί αντιπροσωπεία της επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου μετά από πρόταση του Θοδωρή Ζαγοράκη, ο οποίος θα έχει την ευκαιρία να ξεναγήσει τους Ευρωπαίους αξιωματούχους στους αρχαιολογικούς χώρους της Μακεδονίας, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης.

«Αφού δεν μπορεί (και δεν γίνεται) να πάει η Αμφίπολη στο Ευρωκοινοβούλιο, πάει το Ευρωκοινοβούλιο στην Αμφίπολη. Ναι δεν διαβάσατε λάθος: Επίσημη αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης με πρόταση του Θ. Ζαγοράκη. Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ δείχνει πανευτυχής που εγκρίθηκε η πρότασή του και αναφέρει ότι είναι ‘η πρώτη φορά μετά το 2007, που ευρωβουλευτές της επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας επισκέπτονται την Ελλάδα. Η αποστολή αυτή θα έχει σημαντική αξία για την χώρα μας’.

Αλλά δεν θα φέρει ο κ. Ζαγοράκης του ευρωβουλευτές στην Ελλάδα  μόνον για την  Αμφίπολη. Σκοπεύει να τους ξεναγήσει σε ‘εξίσου σημαντικές τοποθεσίες της Μακεδονίας, με επίκεντρο την πολιτιστική κληρονομιά, τόσο κατά την αρχαιότητα, όσο και κατά τα βυζαντινά χρόνια’, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του».

πηγή: enikos.gr

Σχετικά άρθρα