Ο Ζέρβας για τη Νέα Παραλία και τα σκουπίδια

Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Ήταν η προηγούμενη Κυριακή (29/3), όταν μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του OPEN TV στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να κλείσουν την πρόσβαση στους πολίτες και να επιτρέψουν το πέρασμα μόνο τις καθημερινές στο διάστημα 8 το πρωί μέχρι 2 το μεσημέρι. Τα πλάνα από την παραλία ήταν τέτοια που ανάγκασαν τον Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Απόστολο Τζιτζικώστα να έρθουν άμεσα σε επαφή με την κυβέρνηση για τη λήψη άμεσων μέτρων.

Μια εβδομάδα μετά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μιλώντας στην ΕΡΤ για τη συγκεκριμένη απόφαση, τη χαρακτήρισε μεν οδυνηρή, αλλά και αναγκαία. Θέλοντας μάλιστα να δώσει ένα συγκεκριμένο παράδειγμα για τον συνωστισμό που επικρατούσε στη Νέα Παραλία την προηγούμενη Κυριακή, χρησιμοποίησε τις πληροφορίες που είχε από τους ανθρώπους που συλλέγουν τα απορρίμματα από την περιοχή.

«Το βράδυ της προηγούμενη Κυριακής, την πρώτη ημέρα ουσιαστικά της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, οι άνθρωποι που συλλέγουν τα απορρίμματα συγκέντρωσαν 160 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών. Την ακριβώς προηγούμενη Κυριακή, πριν από την απαγόρευση, είχαν συγκεντρώσει 220 σακούλες κι αυτό αποδεικνύει έμπρακτα πως οι πολίτες δεν αντιλήφθηκαν το μήνυμα του “Μένουμε Σπίτι”», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αναφερόμενος σε εκείνη την ημέρα και επιβεβαιώνοντας πλήρως τα ρεπορτάζ για τον συνωστισμό στο σημείο εκείνη την ημέρα.

Σχετικά άρθρα