ΟΑΣΘ: Αλλαγές σε 7 δρομολόγια

Λόγω έργων για το μετρό στη Θεσσαλονίκη

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ από την επόμενη εβδομάδα στο κέντρο της πόλης.

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ από την επόμενη εβδομάδα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι νέες ρυθμίσεις αναμένεται να ισχύσουν κατά πάσα πιθανότητα από την Τρίτη 21 Ιουλίου στην οδό Βενιζέλου, λόγω των έργων που πραγματοποιούνται στο σταθμό του Μετρό Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται ότι λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, θα αλλάξουν διαδρομές επτά γραμμές του ΟΑΣΘ που διέρχονται από το νότιο τμήμα της οδού.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή του ο ΟΣΕΘ σημειώνει ότι «το έργο του μετρό Θεσσαλονίκης μπαίνει με γοργούς ρυθμούς στη νέα φάση υλοποίησης και στις κυρίως εργασίες για την προώθηση της κατασκευής του σταθμού ‘Βενιζέλου’. Όπως έχει τονισθεί από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, προχωρούν όλες οι μελέτες και ρυθμίσεις για το σταθμό ‘Βενιζέλου’ ώστε ο προγραμματισμός ολοκλήρωσης του έργου να τηρείται απαρέγκλιτα».

Ο ΟΣΕΘ επισημαίνει ότι στο παραπάνω πλαίσιο, αποφάσισε πρόσφατα την τροποποίηση, στην υπόψη ζώνη των έργων, των διαδρομών μετάβασης/επιστροφής αλλά και αφετηριών σειράς λεωφορειακών γραμμών της αστικής συγκοινωνίας: Νο 23 «Ν.Σ.Σ.-Συκιές», Νο 24 «Πλατεία Ελευθερίας-Χίλια Δένδρα», Νο 25 «Νεάπολη-Βενιζέλου», Νο 26 «Καλλιθέα – Πλατεία Ελευθερίας», Νο 35 «Μετέωρα-Βενιζέλου», Νο 50 «Πολιτιστική Γραμμή» και Νο 58 «Διασταύρωση Χορτιάτη-Βενιζέλου» για τη χρονική περίοδο εφαρμογής της νέας Φάσης των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο νότιο κλάδο της οδού Βενιζέλου, δηλαδή κυρίως κάτω από την οδό Εγνατία, στο κέντρο της πόλης. «Η πλήρης απόφαση για τις αλλαγές αυτές έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΣΕΘ (ο φορέας σχεδιασμού και εποπτείας της αστικής συγκοινωνίας) www.oseth.com.gr και θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις, ενημέρωση και αναρτήσεις από τον πάροχο της αστικής συγκοινωνίας (ΟΑΣΘ) σε ηλεκτρονικό τύπο, τηλεφωνικά και σε περιοχές τερματικών χώρων και στάσεων», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Ακόμη, τονίζεται ότι «οι αλλαγές έγιναν για την εύρυθμη κυκλοφορία, τη βελτίωση του επιπέδου της ασφάλειας και της παρεχόμενης εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού της Θεσσαλονίκης, με εκτιμώμενη ημερομηνία έναρξης των νέων ρυθμίσεων, την Τρίτη 21.07.2020».

Πηγή: Typosthess.gr

Σχετικά άρθρα

Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου.

Στην 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία, που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου, συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, πράγμα που σημαίνει ότι δημόσια νοσοκομεία, προνοιακές μονάδες, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας. Το γενικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αποφάσισε, επίσης, τη συνέχιση της απεργίας- αποχής από […]