ΟΑΣΘ: Μια εβδομάδα χωρίς λεωφορεία

Tα νεότερα από την επίσχεση εργασίας των εργαζομένων

Μια εβδομάδα συμπληρώνεται από την ημέρα που οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας και η πόλη συνεχίζει να βρίσκεται χωρίς αστικά λεωφορεία.

Χθες Σάββατο, η αγορά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης δεν θύμιζε σε τίποτα ένα Σαββατιάτικο πρωινό, ενώ οι περισσότεροι εργαζόμενοι σκέφτονται ήδη πώς θα πάνε στη δουλειά τους, αύριο, Δευτέρα.

Οι συνδικαλιστές του ΟΑΣΘ δήλωσαν για ακόμη μια φορά ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα δύο μηνών και το υπόλοιπο του δώρου Πάσχα. Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν την Παρασκευή, ανέφεραν: “Επανειλημμένες φορές έχουμε επιδείξει καλή διάθεση και υπομονή με συνεχείς αναβολές των κινητοποιήσεών μας προς αποφυγή της ταλαιπωρίας της πόλης και του επιβατικού κοινού. Δυστυχώς οι προειδοποιήσεις μας αγνοήθηκαν από αυτούς που έχουν την ευθύνη και τη δυνατότητα να αποτρέψουν την εκ νέου ταλαιπωρία των πολιτών”.

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ συνεχίζει τις προσπάθειες για τη δανειοδότηση του Οργανισμού από την Εθνική Τράπεζα, ωστόσο, η διαδικασία έχει κολλήσει, λόγω του νομοσχεδίου που έχει καταθέσει το αρμόδιο Υπουργείο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Η προσπάθεια θα συνεχιστεί τη Δευτέρα και παρότι οι εργαζόμενοι έχουν δηλώσει ότι θα συνεδριάσουν αμέσως μόλις λάβουν κάποιο θετικό νέο για την πληρωμή τους, τίποτα δεν προμηνύει ότι μπορεί να δοθεί άμεσα μια λύση.

πηγή: thestival.gr

Σχετικά άρθρα