Όχι άλλα τείχη στην Ευρώπη!

Oι χώρες της Δύσης και η Ρωσία πρέπει να αποφύγουν το ενδεχόμενο να χωριστούν από νέα τείχη, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, 25 χρόνια μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου, του συμβόλου της διαίρεσης της Ευρώπης.
a1«Πιστεύω ότι πρέπει να αποφύγουμε το ενδεχόμενο να ανεγερθούν άλλα τείχη που θα (μας) χωρίσουν. Κάποια στιγμή πρέπει να εμφανιστούμε το ίδιο ικανοί να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να βρούμε λύσεις» επισήμανε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους, ο πρώτος ηγέτης από χώρα της Δύσης που μεταβαίνει στη Μόσχα μετά την έναρξη της ουκρανικής κρίσης.

«Υπάρχουν περίοδοι, όπου πρέπει να εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες» επέμεινε ο Ολάντ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Πούτιν στο αεροδρόμιο Βνούκοβο, έπειτα από μία διήμερη επίσκεψη στο Καζακστάν.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επισήμανε από την πλευρά του ότι «τα προβλήματα είναι δύσκολα». «Όμως πιστεύω ότι οι συζητήσεις μας θα έχουν θετικά αποτελέσματα. Η σημερινή σας επίσκεψη, που είναι αρκετά σύντομη, είναι μια πραγματική επίσκεψη εργασίας η οποία θα αποφέρει αποτελέσματα και προόδους».

Ο Ολάντ διαβεβαίωσε ότι η συνάντηση αυτή με τον Πούτιν, στην οποία παρέστησαν ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και σύμβουλος του Ολάντ σε θέματα διπλωματίας, Ζακ Οντιμπέρ, αποτελεί συνέχεια της συζήτησης που είχαν οι δύο ηγέτες κατά τη διάρκεια της τελευταίας τους συνάντησης στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας στο περιθώριο της Συνόδου της G20.

«Κύριε Πρόεδρε, αποφάσισα ότι πρέπει να συζητήσουμε τα προβλήματα σχετικά με την ουκρανική κρίση» είπε στην αρχή της συνάντησής τους ο Ολάντ στον Πούτιν με τη βοήθεια ενός διερμηνέα σε μία αίθουσα στο αεροδρόμιο της Μόσχας.

 

Πηγή: newsbeast.gr

Σχετικά άρθρα