«Όχι» Κούγια στην υπεράσπιση Πισπιρίγκου

Οι δηλώσεις του γνωστού δικηγόρου για την πολύκροτη υπόθεση

Σφοδρή κριτική σε ΜΜΕ, Ενώσεις Δικαστών και Εισαγγελέων και άλλους φορείς της Δικαιοσύνης, άσκησε το πρωί ο γνωστός δικηγόρος Αλέξης Κούγιας για την υπόθεση της Πάτρας και τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ο Αλέξης Κούγιας σε ανακοίνωση που εξέδωσε, κάνει λόγο για «κανιβαλισμό», «ανθρωποφαγία» και «κατάργηση του τεκμηρίου αθωότητος» της 33χρονης, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Αυτός ο κανιβαλισμός και η υποκρισία πρέπει να τελειώνουν σήμερα και η κυρία κατηγορουμένη θα πρέπει να έχει κάθε προστασία από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και την καλύτερη υπεράσπιση, εάν θέλουμε να είμαστε πράγματι η Ελλάδα που δίδαξε στον κόσμο τον νομικό πολιτισμό».

Μιλώντας αποκλειστικά σήμερα (1/4), ο Αλέξης Κούγιας δίνει απάντηση στο αν θα υπερασπιστεί τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Δεν είχα καμία προσωπική επαφή με την κυρία Πισπιρίγκου και ουδέποτε με ενόχλησε προσωπικά. Απλώς από πρόσωπο του συγγενικού της περιβάλλοντος στην Πάτρα, μέσω ενός δημοσιογράφου, βολιδοσκοπήθηκα αν επιθυμώ να αναλάβω την υπεράσπισή της.

Δυστυχώς, έχω μια αρχή στη ζωή μου, να μελετάω πρώτα τις δικογραφίες και μετά να αναλαμβάνω μια υπόθεση, αφού προηγουμένως γνωρίσω αυτόν τον άνθρωπο που θα υπερασπιστώ.

Στην παρούσα χρονική στιγμή, χειρίζομαι πολύ σοβαρές υποθέσεις, τρέχω στις υποθέσεις κακουργημάτων, και είναι αδύνατον να έχω χρόνο να ασχοληθώ με αυτήν τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Είναι μια δύσκολη περίπτωση απ’ ό,τι καταλαβαίνω, με πολύ μεγάλη κοινωνική αντιπαλότητα, γιατί απ’ ό,τι φαίνεται όλη η κοινωνία έχει ταχθεί απέναντι σε αυτήν την κυρία, η οποία δεν γνωρίζω αν έχει διαπράξει τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι αδύνατον σε αυτήν την χρονική στιγμή να αναλάβω μια υπεράσπιση μιας σοβαρής υποθέσεως χωρίς να έχω τον χρόνο που πρέπει.

Και τώρα, και αυτήν την στιγμή, δεν είμαι βέβαιος για την εμπλοκή της, από αυτά που ακούω συνεχώς. Βεβαίως, ανευρέθη η ουσία ενός επικίνδυνου φαρμάκου, όμως για να αποδειχτεί η συμμετοχή κάποιου σε μια εγκληματική πράξη, πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία.

Δεν γνωρίζω τις συνθήκες παραμονής αυτού του άτυχου κοριτσιού, του ενός κοριτσιού στην κλινική, ποιοι το επισκέφτηκαν, ποιοι είχαν τη δυνατότητα αν δεν το έκαναν οι γιατροί, γιατί υπάρχει και το ενδεχόμενο να είναι ένα ιατρικό λάθος.

Άρα λοιπόν θα πρέπει να διερευνηθούν όλες οι υποθέσεις. Το κυριότερο απ’ όλα όμως, εγώ είχα κάνει τη δήλωση ότι αμφισβητώ την εμπλοκή της κυρίας αυτής σε αυτήν την υπόθεση, με το απόλυτο σκεπτικό ότι μια μητέρα τριών παιδιών είναι αδύνατον να σκοτώσει τρία παιδιά της, γιατί τίθενται σε μένα συνεχώς τα ερωτήματα τι έχω να πω για τη συγκεκριμένη γυναίκα που μάλλον υποπτεύονται όλοι ότι έχει σκοτώσει τρία παιδιά της».

Σχετικά άρθρα