«Όχι» σε 5άστερο ξενοδοχείο αντί του νοσοκομείου «Παναγία»

Διαμαρτυρία από φορείς «κυκλώνοντας» το πρώην νοσοκομείο

Συμβολική περικύκλωση πραγματοποιήθηκε στο πρώην Γ.Ν. ΠΑΝΑΓΙΑ στην Καλαμαριά από διαδηλωτές που ζητούν την άμεση επαναλειτουργία του νοσοκομείου «Παναγία» και όχι την παραχώρησή του σε ιδιώτες με σκοπό την δημιουργία πεντάστερου ξενοδοχείου.

Οι διαδηλωτές ζητούν ανάπτυξη, στελέχωση με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό των δημόσιων μονάδων της ΠΦΥ (Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία, υγειονομικές μονάδες του ΕΟΠΥΥ). Όπως αναφέρουν: Πέρα από μια σειρά μέτρα που απαιτούμε να παρθούν από την κυβέρνηση για την προστασία της δημόσιας υγείας, τονίζουμε την ανάγκη να επαναλειτουργήσει το νοσοκομείο “Παναγία”. Υπενθυμίζεται πως το νοσοκομείο έχει κλείσει περίπου εδώ και δέκα χρόνια, αφήνοντας ένα έλλειμμα στην κάλυψη των λαϊκών αναγκών για δημόσιες υπηρεσίες υγείας στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.

Οι διαδηλωτές αναφέρουν: Απαιτούμε να επαναλειτουργήσει ως δημόσιο νοσοκομείο, μακριά από οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα, ώστε να μπορεί να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας για όλο το λαό, καλύπτοντας τις ανάγκες της Θεσσαλονίκης.

Η ατομική ευθύνη, την οποία επικαλούνται συνεχώς, αν και αυτονόητη, αξιοποιείται για να κρύψει την κρατική, κυβερνητική ευθύνη.

Όσο και αν επιμένουν να μας επιβάλλουν τη σιωπή και την παθητική αναμονή πρέπει να υψώσουμε τη φωνή μας με όποιο μέσο έχουμε. Και τα καλυμμένα στόματα βγάζουν φωνή… Τη δυναμώνουμε!

Απαιτούμε λοιπόν να υπάρξει κεντρική παρέμβαση του Δήμου Καλαμαριάς προς την κυβέρνηση για την άμεση επίταξη του πρ. Νοσοκομείου “ΠΑΝΑΓΙΑ” έτσι ώστε σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες να επαναλειτουργήσει με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Καλαμαριάς

Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Ν. Κρήνης η Μπουμπουλίνα

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας

Κινηση Ενεργων Πολιτων Καλαμαριας

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Θεσσαλονίκης

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης

Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Ν. Θεσσαλονίκης

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής

Σωματείο Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης – Βορείου Ελλάδος

Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης Πιερίας Χαλκιδικής

Σύλλογος Εργαζόμενων Υπ. Γεωργίας Μακεδονίας Θράκης

Σχετικά άρθρα