Οι Ταλιμπάν επαναφέρουν εκτελέσεις και ακρωτηριασμούς

Μίλησαν για ακραία εφαρμογή του ισλαμικού νόμου

H άνοδος των Ταλιμπάν στην εξουσία στο Αφγανιστάν προκάλεσε ανησυχία στην παγκόσμια κοινότητα παρά τις προσπάθειες των Ισλαμιστών να καθησυχάσουν τη διεθνή κοινότητα. Οι ανησυχίες για την απώλεια δικαιωμάτων των γυναικών επιβεβαιώθηκαν ήδη καθώς κανένα υπουργείο δεν ανατέθηκε σε γυναίκα. Όμως τα πράγματα φαίνεται πως σύντομα θα γίνουν χειρότερα καθώς ανώτατος αξιωματούχος των Ταλιμπάν προαναγγέλλει επιστροφή εκτελέσεων και ακρωτηριασμών.

Ο μουλάς Νουραντίν Τουραμπί μιλώντας στο AP News προανήγγειλε την επιστροφή των ακραίων ποινών, δηλαδή των εκτελέσεων και των ακρωτηριασμών για όσους δεν υπακούν τον νόμο της Σαρία. Η διαφορά πλέον είναι πως «οι ποινές αυτές δεν θα επιβάλλονται δημόσια όπως στην προηγούμενη διακυβέρνηση» και επέμεινε πως «κανείς δεν θα μας πει ποιοι πρέπει να είναι οι νόμοι μας».

Σύμφωνα με το BBC, o επικεφαλής των φυλακών στο Αφγανιστάν και ένα από τα παλαιότερα στελέχη των Ταλιμπάν κατέστησε σαφές πως τέτοιες ακραίες τιμωρίες «είναι απαραίτητες για την ασφάλεια».

Σημειώνεται πως πριν από την κατάληψη της εξουσίας, ένα άλλο στέλεχος των Ταλιμπάν, είχε δηλώσει πως «στη Σαρία μας, είναι ξεκάθαρο ότι όσοι ανύπαντροι κάνουν σεξ, είτε αγόρια είτε κορίτσια, η τιμωρία τους θα είναι 100 δημόσια μαστιγώματα», ενώ για τους έγγαμους η ποινή θα είναι «λιθοβολισμός μέχρι θανάτου». Όσο για την κλοπή; «Αν αποδειχτεί, τότε το χέρι τους θα πρέπει να κοπεί».

Σχετικά άρθρα