Οκτάι: Μιλάει για «γενοκτονία Μουσουλμάνων» στην Κρήτη!

Προκαλεί ο Τούρκος αντιπρόεδρος

Δε σταματούν οι τουρκικές προκλήσεις. Λίγες μέρες μετά την προσευχή των μουσουλμάνων στην Αγία Σοφία αλλά και την ένταση που υπάρχει στο Αιγαίο, ο Φουάτ Οκτάι ρίχνει λάδι στη φωτιά.

Όπως μεταδίδει στην ιστοσελίδα του Ελεύθερου Τύπου ο Μανώλης Κωστίδης, ο Τούρκος αντιπρόεδρος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Milliyet κάνει λόγο για μουσουλμανική γενοκτονία στην Κρήτη και την Κύπρο. Αναφέρει μάλιστε ότι στην προσπάθεια προσάρτησης της Κρήτης Ελλάδα έγιναν «παράνομα παιχνίδια».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα eleftherostypos.gr ο Οκτάι ανέφερε: «H Τουρκία βλέπει εδώ και χρόνια ένα δεύτερο παιχνίδι, το οποίο προσπαθούν να παίξουν μέσω των Ελλήνων, και δίνει μάχη γι’ αυτό. Όλα αυτά δείχνουν το σχέδιο να φυλακιστεί η Τουρκία στην ηπειρωτική χώρα, τόσο στη Μεσόγειο, όσο και στο Αιγαίο και να αποκλειστεί από την Ανατολική Μεσόγειο. Το ίδιο και τα παιχνίδια της Κρήτης και της Κύπρου. Αν κοιτάξετε στα νησιά του Αιγαίου και στην Κύπρο θα δείτε ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται για μία φυσική διαδικασία. Το βλέπετε ως μία επιχείρηση περικύκλωσης.

Ο αφανισμός των Τούρκων μουσουλμάνων από την Κρήτη. Αν θέλουν να δουν ‘γενοκτονία’, ας κοιτάξουν στην Κρήτη. Αν θέλουν να δουν ‘γενοκτονία’ ας κοιτάξουν στην Κύπρο από το 1960 και μετά. Η Τουρκία το είδε αυτό το παιχνίδι. Αυτό που κάνει σήμερα η Τουρκία είναι, με την ηγεσία του Προέδρου μας, να σκίσει και να πετάξει αυτόν τον χάρτη που έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει. Η συμφωνία που υπογράψαμε με τη Λιβύη είναι το de facto σκίσιμο και πέταγμα του χάρτη».

Σε άλλο σημείο αναφέρει τα εξής: «Μία άλλη κόκκινη γραμμή μας είναι η συμφωνία που κάναμε με τη Λιβύη για την ΑΟΖ. Και η γραμμή που χαράξαμε εκεί είναι κόκκινη γραμμή μας. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση την παραβίασή της.

Πάλι σε αυτήν την περιοχή θα υπάρξει και μία άλλη κόκκινη γραμμή. Και έχουν ξεκινήσει οι πρωτοβουλίες σχετικά με αυτή. Αυτή είναι η αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, όπως πηγάζει από τις συμφωνίες πριν από 100 χρόνια. Δηλαδή τα νησιά του Αιγαίου έχουν στρατικοποιηθεί κατά παράβαση των συμφωνιών που έχουν γίνει. Αυτό δεν μπορεί να γίνει ποτέ αποδεκτό από την Τουρκία. Γι’ αυτό θα γίνει ό,τι απαιτείται. Αυτή τη στιγμή, άλλωστε, έχουν ξεκινήσει σε αυτό το πλαίσιο στην πράξη εργασίες από νομικής άποψης για την ανάληψη νομικών πρωτοβουλιών .

Η Κρήτη είναι ένα μέρος, στο οποίο αφανίστηκε, υπέστη ‘γενοκτονία’ ο μουσουλμανικός λαός. Και εκεί, όταν κοιτάζετε, είναι ένα μέρος όπου έγιναν απόπειρες προσάρτησης στην Ελλάδα και αρκετά παράνομα παιχνίδια. Επομένως, υπάρχουν και εκεί θέματα που θα συζητήσουμε».

Σχετικά άρθρα