«Όλα τα ακίνητα στο Δημόσιο»

H πρόταση του εισαγγελέα στη δίκη Τσοχατζόπουλου

Με εντάσεις συνεχίζεται ως αυτή την ώρα η διαδικασία έκδοσης απόφασης για την υπόθεση με τις μίζες στα εξοπλιστικά, καθώς το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί για το αν τα ακίνητα και οι λογαριασμοί του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου θα περιέλθουν τελεσίδικα στην ιδιοκτησία του Δημοσίου, όπως και περιουσιακά στοιχεία μελών της οικογενείας του και άλλων συγκατηγορουμένων του.

Ένταση προκλήθηκε από τις αντιδράσεις της συζύγου του πρώην υπουργού, Βίκυς Σταμάτη, όταν ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να κατασχεθεί υπέρ του Δημοσίου και ακίνητο ιδιοκτησίας της από γονική παροχή στο Χαλάνδρι.

Βίκυ Σταμάτη: «Ειναι γονική παροχή, απόκτημα του πατέρα μου με πολύ κόπο, πριν γεννηθώ! Ο πατέρας μου δεν υπήρξε υπουργός! Ηταν οικοδόμος, γιατί να κατασχεθεί το σπίτι; Ο Σταμάτης δεν υπήρξε υπουργός! Ηταν εργάτης! Δούλευε από 12 ετών… Με συλλάβατε παρουσία του παιδιού μου, παραβιάσατε το άσυλό μου! Θα έχετε πρόβλημα εάν δεν συμπληρώσετε αυτό» (σ.σ προσκομμίζοντας στην έδρα ένα χαρτί…που αφορά σύμφωνα με τους δικηγόρους την πρώτη κατοικία, η οποία δεν μπορεί να δημευθεί).

Η παρουσία της συζύγου του πρώην υπουργού και η εκτόξευση απειλητικών φράσεων προς την έδρα, προκάλεσαν την αντίδραση της Προέδρου του Δικαστηρίου, η οποία ζήτησε να γραφούν τα λεχθέντα από την Βίκυ Σταμάτη, ενώ αναμένεται η τελική απόφαση του δικαστηρίου με την οποία θα πέσει και η αυλαία της πολύκροτης δίκης.

Πάντως από εισαγγελικής πλευράς η πρόταση προς το δικαστήριο ήταν όλα τα ακίνητα και τα κινητά που έχουν κατασχεθεί να αποδοθούν τελεσίδικα στο δημόσιο πλην ορισμένων εξαιρέσεων για κάποιους από τους 16 καταδικασθέντες.

Σχετικά άρθρα