Ολικό Lockdown στην Αττική

Η απόφαση των λοιμοξιολόγων

Εναι οριστικό το lockdown στην Αττική έπειτα από εισήγηση των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι με ψήφους 16 υπέρ και 8 λευκά αποφάσισαν μέτρα τύπου Μαρτίου για την Αττική. Την πρόταση για lockdown τύπου Μαρτίου στην Αττική είχε ανακοινώσει δημόσια – με συνέντευξή του στο OPEN TV – ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Τα τρία στοιχεία που έκαναν τους λοιμωξιολόγους να εισηγηθούν το ολικό lockdown τύπου Μαρτίου είναι τα εξής:

Η αύξηση των εισαγωγών περιστατικών COVID 19 στα νοσοκομεία,
η αύξηση των ασθενών που χρειάζονται κρεβάτι στη ΜΕΘ,
η συνεχόμενη σημαντική πλέον αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική την τελευταία εβδομάδα.
Γι’ αυτό και μέσα στην ημέρα αναμένεται να ανακοινωθούν τα μέτρα του lockdown, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, κλειστά σχολεία και λιανεμπόριο. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες του ethnos.gr, αν δεν αλλάξει κάτι, το lockdown αναμένεται να εφαρμοστεί από την Πέμπτη και να έχει διάρκεια 2 εβδομάδων.

Lockdown με κλειστά σχολεία και κλειστό το λιανεμπόριο
Στο Μέγαρο Μαξίμου, συνεδρίασαν επί μία ώρα υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Μάλιστα, από το πρωί της Τρίτης 9 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε -μιλώντας στο OPEN TV- ότι ο ίδιος θα προτείνει σκληρό lockdown τύπου Μαρτίου.

Σχετικά άρθρα