ΟΛΘ: Υπερδιπλάσιες οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων το 2022

Home port ξανά μετά από 15 χρόνια

Υπερδιπλάσιες καταγράφονται ήδη οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στη Θεσσαλονίκη, που έχει επιβεβαιώσει για το 2022 η ΟΛΘ ΑΕ, καθώς από 17 φέτος, οι επιβεβαιωμένες αφίξεις διαμορφώνονται σε τουλάχιστον 49 για την επόμενη χρονιά, όπως είχε αναφέρει δημοσίευμα της Voria.gr με την ευκαιρία της κατάπλευσης στο λιμάνι της πόλης του εντυπωσιακού Viking Venus που έδεσε στη Θεσσαλονίκη το πρωί της Κυριακής.

«Για το 2022 έχουν ήδη επιβεβαιωθεί 49 αφίξεις από 10 διαφορετικές εταιρείες κρουαζιέρας με 12 διαφορετικά κρουαζιερόπλοια, οι οποίες είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν στις 6 Μαρτίου 2022, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά» επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκτελεστικός πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, Αθανάσιος Λιάγκος.

«Το 60% των αφίξεων κρουαζιέρας του 2022, θα είναι τύπου “home port” και αυτό θα συνεχιστεί με αυξημένο ρυθμό και το 2023». Σύμφωνα με τον αναρτημένο πίνακα της εταιρείας στην ιστοσελίδα της, το τελευταίο κρουαζιερόπλοιο που θα «δέσει» στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το 2022 θα είναι το Celestyal Crystal, στις 18/12.

Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, με την πανδημία του κορονοϊού να είναι ένα μεγάλο και διαρκές εμπόδιο, «έχουμε καθήκον να αγκαλιάσουμε την κάθε εταιρεία κρουαζιέρας και τον κάθε έναν από τους επιβάτες, ώστε η φιλοξενία να είναι τέτοια, που να τους δημιουργήσουμε το συναίσθημα δεσίματος με την πόλη και την περιοχή μας», σημείωσε ο κ. Λιάγκος και πρόσθεσε: «Στόχος είναι οι επιβάτες κρουαζιέρας, που καταπλέουν στη Θεσσαλονίκη να θέλουν να επιστρέψουν ξανά στην πόλη μας για διακοπές».

Home port φέτος, μετά από 15 χρόνια, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Φέτος, μετά από 15 χρόνια, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, έχοντας εφαρμόσει όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης για την υγεία και την ασφάλεια και έχοντας ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις συστάσεις των εθνικών και περιφερειακών αρχών υγείας και πολιτικής προστασίας, συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο των λιμένων home port. Με άλλα λόγια, χαρακτηρίστηκε ως λιμάνι έναρξης και τερματισμού κρουαζιέρας, με δυνατότητα επιβίβασης ή/και αποβίβασης επιβατών.

Έτσι, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αποτελεί λιμάνι επιβίβασης ή/και αποβίβασης επιβατών επί κρουαζιερόπλοιων, όχι μόνο για τους ντόπιους επιβάτες, αλλά και για εκείνους που προέρχονται από το εξωτερικό, τόσο από τις κοντινές γειτονικές χώρες, όσο και από κάθε χώρα, που διαθέτει απευθείας αεροπορική σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη, και οι οποίοι επιθυμούν να αξιοποιήσουν το νέο αεροδρόμιο και τις ξενοδοχειακές υποδομές της πόλης.

Μετά από ένα «δύσκολο» 2020, οπότε και λόγω της πανδημίας του κορονοϊού στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης έδεσε μόνο ένα κρουαζιερόπλοιο, φέτος οι αφίξεις ξεκίνησαν στις 29 Ιουνίου. «Η πληρότητα , ξεπερνά το 80% στο σύνολο των προγραμματισμένων 17 αφίξεων μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους» επισήμανε ο κ. Λιάγκος.

Σύμφωνα με τον κ. Λιάγκο, η ΟΛΘ ΑΕ εξελέγη για πρώτη φορά το 2020 μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Λιμένων Κρουαζιέρας Μεσογείου «MedCruise», στα 25 χρόνια λειτουργίας της Ένωσης. Η Μedcruise προωθεί τη βιομηχανία κρουαζιέρας στη Μεσόγειο και τις παρακείμενες θάλασσες της, μέσω 74 λιμένων-μελών, που εκπροσωπούν 140 λιμάνια κρουαζιέρας σε 21 χώρες, τα οποία και βρίσκονται σε τρεις διαφορετικές ηπείρους: Αφρική, Ασία και Ευρώπη. Πριν από την πανδημία, στα 140 λιμάνια κρουαζιέρας αντιστοιχούσαν 31 εκατομμύρια αφίξεις/αναχωρήσεις επιβατών κρουαζιέρας, και πάνω από 13.500 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων σε ετήσια βάση.

Η κρουαζιέρα μοχλός τουριστικής ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή

Σύμφωνα με στοιχεία από την ετήσια μελέτη της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας προ κορονοϊού, ο transit επιβάτης κρουαζιερόπλοιου, που θα βρεθεί στην πόλη για την ημέρα, ξοδεύει κατά μέσο όρο 100 ευρώ την ημέρα της επίσκεψης, ενώ ο επιβάτης homeporting, «αφήνει» στην τοπική οικονομία σχεδόν τέσσερις φορές περισσότερα, «καθώς συνήθως έρχεται πριν από την ημέρα του προγραμματισμένου ταξιδιού, για να επισκεφθεί τα αξιοθέατα της περιοχής». Όταν ένα κρουαζιερόπλοιο καταπλέει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, απασχολούνται εργαζόμενοι από 22 διαφορετικά επαγγέλματα (π.χ. καταστήματα και εστιατόρια, ξενοδοχεία, ξεναγοί και τουριστικά γραφεία, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι, ναυτιλιακά γραφεία κ.ά.), «επομένως ο κοινωνικοοικονομικός αντίκτυπος είναι πολύ σημαντικός» τόνισε ο κ. Λιάγκος.

«Στην ΟΛΘ Α.Ε. αναβαθμίζουμε διαρκώς το φάσμα και την ποιότητα των υπηρεσιών μας, χτίζοντας περαιτέρω σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τις εταιρείες κρουαζιέρας για την προώθηση και προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων στον λιμένα με σκοπό να υποστηρίξουμε την οικονομία και την κοινωνία, αυξάνοντας την τουριστική κίνηση», τόνισε και πρόσθεσε «σκοπός μας είναι να αναδείξουμε τους προορισμούς, τις εμπειρίες (παράδοση, πολιτισμό, γαστρονομία) και τις ποικίλες ευκαιρίες γνωριμίας της ευρύτερης περιοχής. Δημιουργούμε υπεραξίες».

Στο πλαίσιο αυτό, υπενθύμισε ότι η ΟΛΘ Α.Ε. ξεκίνησε μεγάλη εκστρατεία συνεννόησης, συνεργασίας και συνεργειών με τοπικούς φορείς, όπως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, οι δήμοι, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης και άλλες ενώσεις και οργανισμοί, με στόχο την ανάδειξη του τόπου, τον πλούτο τοποθεσιών και εμπειριών που προσφέρει η περιοχή, την πληθώρα επιλογών για τον επιβάτη. Μεταξύ αυτών, τα Μετέωρα, η Χαλκιδική, ο τάφος του Φιλίππου, η Πύδνα, το Δίον, τα μουσεία (η πόλη της Θεσσαλονίκης μόνο διαθέτει πάνω από 30 μουσεία και 15 τόπους χαρακτηρισμένους από την UNESCO ως Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς), το ιστορικό κέντρο της πόλης και το Άγιο Όρος.

Σχετικά άρθρα