Όριο στις συνομιλίες λόγω Τραμπ

Βαριέται εύκολα ο Αμερικάνος Πρόεδρος

Χρονικό περιορισμό στις ομιλίες όσων τοποθετηθούν κατά τη συμμαχική διάσκεψη φέρεται να βάζει η ηγεσία του ΝΑΤΟ, προκειμένου να διατηρηθεί «ζωντανό» το ενδιαφέρον του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και να μην… βαρεθεί!

Μετά από έρευνα που έκαναν οι επιτελείς της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, διαπίστωσαν ότι ο ρεπουμπλικανός πολιτικός χάνει το ενδιαφέρον του μετά το πέρας των 4 λεπτών, με συνέπεια να αποσπάται η προσοχή του.

Ως εκ τούτου, ζήτησαν από τους ομιλητές να περιορίσουν τις τοποθετήσεις τους μεταξύ δύο και τεσσάρων λεπτών, ώστε να διατηρηθεί το ενδιαφέρον του Αμερικανού προέδρου.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΝΑΤΟ θα συγκληθεί στο τέλος του τρέχοντος μήνα στις Βρυξέλλες. Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε χαρακτηρίσει «απαρχαιωμένο» τον τρόπο λειτουργίας του ΝΑΤΟ, γεγονός που είχε προκαλέσει πολλά σχόλια, αλλά και σκεπτικισμό στην ηγεσία της Συμμαχίας.

Παρόλα αυτά, αξιωματούχοι που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, άσκησαν κριτική στην όλη διαδικασία, λέγοντας πως «είναι κάπως γελοίο το πως ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τονν Τραμπ. Είναι σαν να προετοιμάζονται για ένα παιδί, για έναν άνθρωπο με μειωμένη ικανότητα συγκέντρωσης και κακή διάθεση, που δεν γνωρίζει την πραγματικότητα του ΝΑΤΟ».

Σχετικά άρθρα