Οριστικά εκτός αδειών ο Σαββίδης

Τι ανακοίνωσε η ΓΓΕΕ

Την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης για τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σημειώνοντας ότι οριστικοί υπερθεματιστές ανακηρύχθηκαν οι Σκάι, Καλογρίτσας, Αντέννα και Μαρινάκης, μετά και την εξέταση από την αρμόδια επιτροπή των «πόθεν έσχες» των υποψηφίων.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας οριστικοί υπερθεματιστές ανακηρύχθηκαν οι εξής:

-ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ) με τίμημα 43.600.000,00 ευρώ.

-ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Τ.Π.Κ μ.α.ε) με τίμημα 52.600.000,00 ευρώ.

-ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, με τίμημα 75.900.000,00 ευρώ.

-ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.) – Ευάγγελος Μαρινάκης, με τίμημα 73.900.000,00 ευρώ.

Όπως τονίζει η ΓΓΕΕ, στους τέσσερις υπερθεματιστές που αναδείχθηκαν, εξετάστηκε από την αρμόδια επιτροπή η προέλευση και ο τρόπος απόκτησης των οικονομικών μέσων που θα διατεθούν, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παράγραφο 8.1 της προκήρυξης.

Το συνολικό τίμημα για τις τέσσερις άδεις ανήλθε στο ποσό των 246.000.000 ευρώ και σε 15 μέρες από την οριστική κατακύρωση οι υπερθεματιστές θα καταβάλουν την πρώτη δόση από τις συνολικά τρείς.

«Με την επιτυχημένη ολοκλήρωση της διαδικασίας, διαμορφώνεται πλέον ένα τηλεοπτικό τοπίο βασισμένο στις αρχές της νομιμότητας, μετά από δεκαετίες ενός άναρχου τηλεοπτικού περιβάλλοντος, ενώ το δημόσιο θα εισπράξει ένα πολύ σημαντικό ποσό από την αδειοδότηση», τονίζει επίσης η ΓΓΕΕ

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

Comments are closed.