Οριστικό: Περίπατος Ζέρβα!

Σαρωτικός ο νέος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Πολύ μεγάλη νίκη για τον Κωνσταντίνο Ζέρβα στην Θεσσαλονίκη που συγκέντρωσε το 67% των ψήφων.

Σε… περίπατο του Κωνσταντίνου Ζέρβα έναντι του Νίκου Ταχιάου εξελίχθηκε η μάχη της δεύτερης Κυριακής για το δήμο Θεσσαλονίκης. Με καταμετρημένο το 86,32% των εκλογικών τμημάτων ο κ. Ζέρβας επικεφαλής της παράταξης «Ναι στη Θεσσαλονίκη» συγκεντρώνει 67,07% έναντι 32,93% που συγκεντρώνει ο Νίκος Ταχιάος. Με σαμπάνιες και σέλφι γιορτάζουν οι φίλοι του στο εκλογικό του κέντρο όπου επικρατεί το αδιαχώρητο.

«Θέλω να ενώσω την πόλη για να την αλλάξω και όχι να τη διχάσω. Βάζω την Θεσσαλονίκη πάνω απ΄ όλα και δεν υπηρετώ καμία σκοπιμότητα» δήλωσε μεσοβδόμαδα σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ ο νέος, δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας επέμεινε να μιλά καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αυτοδιοικητικά, προτάσσοντας ζητήματα που «καίνε» την πόλη ακόμη και όταν δέχονταν επιθέσεις.

Χωρίς κομματικό χρίσμα, κρατώντας χαμηλούς τόνους έβαλε στο επίκεντρο τα προβλήματα της πόλης, έθεσε ζήτημα βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών ενώ υποσχέθηκε μια πόλη καθαρή μέχρι τα Χριστούγεννα αναλαμβανόντας ο ίδιος το συγκεκριμένο τομέα.

Για περισσότερους από εννέα μήνες ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης περπάτησε όλη την πόλη, ξεδιπλώνοντας το αφήγημά του για αυτήν. Διαμόρφωσε ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο ενσωματώνοντας σ΄ αυτό ανθρώπους απ΄όλους τους πολιτικούς χώρους. Δεν δίστασε να συγκρουστεί ακόμη και με τον Γιάννη Μπουτάρη πάνω σε θέματα της πόλης, καταθέτοντας τη δική του ατζέντα. Δεν έλειψε από συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων, γνώριζε τα προς συζήτηση θέματα και δεν δίσταζε να διατυπώνει την άποψή του.

Σχετικά άρθρα