Οριστικό: Στον Σαββίδη ο ΟΛΘ

Με πλειοψηφία η Βουλή ψήφισε την παραχώρηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης

Ψηφίσθηκε ο νόμος με τον οποίο κυρώνεται η τροποποιημένη σύμβαση μεταξύ ελληνικού δημοσίου και ΟΛΘ Α.Ε., σε υλοποίηση της πώλησης του 67%.

Το απόγευμα της Πέμπτης, ψηφίσθηκε, μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής «Κύρωση της από 2 Φεβρουαρίου 2018 τροποποίησης και κωδικοποίησης σε ενιαίο κείμενο της από 27 Ιουνίου 2001 Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της “Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.”  και άλλες διατάξεις».

Το σχέδιο νόμου υπερψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, Ένωση Κεντρών και Ποτάμι, “παρών” ψήφισε η Δημοκρατική Συμπαράταξη, ενώ το καταψήφισαν το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή.

Με την ψήφιση του σχεδίου νόμου, σφραγίζεται η πώληση του 67% της ΟΛΘ ΑΕ στην SEGT, εταιρείας της κοινοπραξίας των ιδιωτών επενδυτών DIEP- Terminal Link- Belterra Investments. Μετά και την δημοσίευση του νόμου σε ΦΕΚ, να προχωρήσει η μεταβίβαση των μετοχών στους νέους ιδιοκτήτες του πλειοψηφικού μεριδίου του ΟΛΘ.

Θυμίζουμε ότι στην κοινοπραξία που ελέγχει πλέον το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, συμμετέχει με πολύ μεγάλο ποσοστό, ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης.

 

Σχετικά άρθρα