Ουκρανία: 11χρονος πέρασε ολομόναχος τα σύνορα

Η συγκλονιστική ιστορία του

Η συγκλονιστική ιστορία ενός 11χρονου που ολομόναχος πέρασε τα σύνορα της Σλοβακίας από την Ουκρανία έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Το αγόρι είχε ως μοναδικό στοιχείο επικοινωνίας έναν αριθμό τηλεφώνου, γραμμένο με στυλό πάνω στο χέρι του.

Πρόκειται για 11χρονο αγόρι από τη Ζαπορίζια που πέρασε μόνο του στη Σλοβακία, καθώς οι γονείς του έπρεπε να μείνουν πίσω στην Ουκρανία, για να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους συγγενείς τους.

Ο 11χρονος ξεκίνησε το ταξίδι του με ένα σακίδιο, λίγα υπάρχοντα και έναν αριθμό τηλεφώνου γραμμένο με στυλό στο χέρι του, ενημέρωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Σλοβακίας, μέσω ανάρτησης στο Facebook.

Στις φωτογραφίες που κοινοποίησε το υπουργείο φαίνεται το αγόρι να λαμβάνει φαγητό και νερό από εθελοντές κατά την άφιξή του στη Σλοβακία.

«Αυτός είναι ο μεγαλύτερος ήρωας της χθεσινής νύχτας. ‘Κέρδισε’ τους εθελοντές με το χαμόγελο, την τόλμη και την αποφασιστικότητά του, αντάξια ενός αληθινού ήρωα», τονίζει το υπουργείο.

Σύμφωνα με την ανάρτηση, υπήρξε επικοινωνία με τους συγγενείς του παιδιού, χρησιμοποιώντας τον αριθμό τηλεφώνου που ήταν γραμμένος πάνω στο χέρι του, οι οποίοι ήρθαν και πήραν το παιδί.

Επίσης, το υπουργείο Εσωτερικών της Σλοβακίας, ενημέρωσε πως το αγόρι είναι καλά στην υγεία του και έχει μεταφερθεί στην πρωτεύουσα Μπρατισλάβα όπου βρίσκονται συγγενείς του.

Σε ανάρτηση εμφανίζεται και η μητέρα του παιδιού, η οποία, εμφανώς συγκινημένη, ευχαριστεί τον λαό της Σλοβακίας που βοήθησε τον γιο της.

Σχετικά άρθρα