Ουκρανία: Δραματικές ώρες στη Μαριούπολη

Ορατός ο ρωσικός στόλος στα ανοιχτά της Οδησσού

Δραματική παραμένει η κατάσταση στην πολιορκημένη Μαριούπολη της Ουκρανίας, η οποία δέχεται εδώ και μέρες επιθέσεις από τον στρατό της Ρωσίας.

Όπως μετέδωσε η Γεωργία Λαγού στο κεντρικό δελτίο του Open, οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι, από τη φρίκη του βομβαρδισμού του δημοτικού θεάτρου της πόλης, στο υπόγειο του οποίου είχαν καταφύγει εκατοντάδες πολίτες για να προστατευθούν, κατάφεραν να απεγκλωβιστούν 130 άτομα.

Αντιδήμαρχος της πόλης ανέφερε στο περιοδικό Forbes ότι το 80% – 90% της Μαριούπολης έχει αφανιστεί ενώ, μόνο την Πέμπτη, 17 Μαρτίου, κατάφεραν να φύγουν από τη φρίκη του πολέμου 6.500 πολίτες – ανάμεσά τους και 2.000 παιδιά.

Ωστόσο, πέραν των 2.300 πολιτών που είχαμε πριν από μερικές ημέρες, ακόμα δεν υπάρχουν επίσημες αναφορές για τους νεκρούς αυτής της πόλης. Οι ουκρανικές αρχές εκτιμούν ότι ο αριθμός των νεκρών θα εκτοξευτεί, όταν θα ξεκινήσει η έρευνα από πόρτα σε πόρτα και από σπίτι σε σπίτι.

Την ίδια ώρα οι πληροφορίες των ουκρανικών αρχών αναφέρουν ότι έχουν ξεκινήσει οι βομβαρδισμοί μέσω θαλάσσης – γεγονός που δημιουργεί φόβους και στην Οδησσό που φαίνεται ότι βρίσκεται υπό τον κλοιό του ρωσικού στόλου.

Μία ανάσα από τις ακτές της Οδησσού ο ρωσικός στόλος

Σήμερα υπάρχουν αναφορές για αρμάδα ρωσικών πλοίων που βρίσκεται μία ανάσα από τις ακτές της Οδησσού. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης διακινείται τις τελευταίες ώρες βίντεο που δείχνει τα πλοία του ρωσικού στόλου να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές. Τους πολίτες καθησύχασε ο επικεφαλής του στρατού στην Οδησσό.

Οι ουκρανικές αρχές βρίσκονται σε ύψιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα, ελέγχουν και καθησυχάζουν τους πολίτες και από ό,τι είπε και ο επικεφαλής του στρατού με μήνυμά του, δεν υπάρχουν αναφορές για απόβαση πεζοναυτών στις ακτές της Οδησσού, ωστόσο φοβούνται το ενδεχόμενο να περικυκλωθεί η πόλη.

Τα μάτια των αρχών είναι στραμμένα σε αυτό το σενάριο καθώς, φοβούνται μήπως υπάρξουν χερσαία αλλά και δια θαλάσσης στρατεύματα. Μάλιστα, όλη η ακτογραμμή της Οδησσού είναι ναρκοθετημένη ώστε να αντιμετωπιστεί ενδεχόμενη απόβαση πεζοναυτών από τη θάλασσα.

 

Σχετικά άρθρα

Μωρό παίζει μπάλα με κομμένο κεφάλι! (pic)

Με την παρότρυνση του τζιχαντιστή πατέρα του. Απόλυτη εξοικείωση των παιδιών με το θάνατο. Τέλος δεν έχουν οι σοκαριστικές εικόνες που ταξιδεύουν από τη Συρία και αποτυπώνουν τη φρίκη των εγκλημάτων από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Αυτή τη φορά, όμως, η βία φτάνει σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο με φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και απαθανατίζουν […]