Ουκρανία: Λεωφορεία παραλαμβάνουν αμάχους

Στη Μαριούπολη κατευθύνεται οχηματοπομπή για ανθρωπιστική βοήθεια

Μια οχηματοπομπή από ουκρανικά λεωφορεία ξεκίνησε σήμερα με προορισμό την Μαριούπολη στη νότια Ουκρανία.

Εγκλωβισμένοι στην Ουκρανία
Για να επιχειρήσει να παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια στη Μαριούπολη και να απομακρύνει τους εγκλωβισμένους κατοίκους της πόλης, όπως είπε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ.

Η ίδια είπε ότι 45 λεωφορεία είναι καθ΄οδόν προς την Μαριούπολη μετά την επιβεβαίωση της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού ότι η Ρωσία είχε συμφωνήσει να ανοίξει ένας ασφαλής διάδρομος.

Ο δήμαρχος της πόλης είπε αυτή την εβδομάδα ότι έως και 170.000 κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι στη Μαριούπολη χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και με τις προμήθειες να εξαντλούνται. Υπάρχουν 45 λεωφορεία καθ’οδόν προς την Μαριούπολη, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Βερεστσούκ.

Εισβολή στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι «πνίγουν» τη Μαριούπολη -Κατάπαυση πυρός σήμερα
Η πόλη, η οποία πριν από τον πόλεμο είχε πληθυσμό πάνω από 400.000 κατοίκους, έχει υπάρξει κεντρικός στόχος της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία που ξεκίνησε πριν από πέντε εβδομάδες και υφίσταται σχεδόν συνεχείς βομβαρδισμούς. Αλεπάλληλες απόπειρες να οργανωθούν ασφαλείς ανθρωπιστικοί διάδρομοι έχουν αποτύχει και οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται. Η Ρωσία διαψεύδει ότι στοχοποιεί αμάχους.

 

Σχετικά άρθρα