Ουκρανία: Νεκροί δύο Έλληνες ομογενείς από πυρά! (vid)

Στα σύνορα με την Ρωσία – Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Νεκροί έπεσαν από πυρά Ουκρανών στρατιωτών δύο Έλληνες ομογενείς στο χωριό Γράνιτνα, το οποίο βρίσκεται πλησίον της γραμμής επαφής στην Ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών. Από τα πυρά τραυματίστηκαν άλλοι δύο.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ το περιστατικό έγινε «για ασήμαντη αφορμή», ενώ ο Νίκος Δένδιας θα επικοινωνήσει με τον ουκρανό ομόλογό του προκειμένου να τονιστεί, εκ νέου, η ανάγκη προστασίας της Ελληνικής Κοινότητας στην Ουκρανία»

Τους σκότωσαν για ασήμαντη αιτία

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών: «Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον αιφνίδιο θάνατο δύο ομογενών και τον βαρύ τραυματισμό άλλων δύο στο χωριό Γράνιτνα, το οποίο βρίσκεται πλησίον της γραμμής επαφής στην Ανατολική Ουκρανία.

Εκφράζουμε επίσης τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματισμένων.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, υπεύθυνοι της διπλής ανθρωποκτονίας είναι τρεις στρατιώτες του Ουκρανικού στρατού, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τους ανωτέρω ομογενείς για ασήμαντη αιτία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έχει ζητήσει να μιλήσει τηλεφωνικώς με τον Ουκρανό ομόλογό του Dmytro Kuleba, προκειμένου να τονιστεί, εκ νέου, η ανάγκη προστασίας της Ελληνικής Κοινότητας στην Ουκρανία».

Υπουργείο Εξωτερικών: Να φύγουν άμεσα από την Ουκρανία οι Έλληνες πολίτες

Νωρίτερα το ΥΠΕΞ με έκτακτη ανακοίνωσή του ζήτησε να αποχωρήσουν όλοι οι Έλληνες πολίτες από την Ουκρανία. Η ανακοίνωση αυτή ήρθε έπειτα από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, με τη συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών. Το ΥΠΕΞ ανακοίνωσε επίσης πως μειώθηκε το προσωπικό της πρεσβείας στο απολύτως απαραίτητο, ενώ τονίζει πως ενισχύεται το προσωπικό στο προξενείο της Μαριούπολης.

Σχετικά άρθρα