Ουκρανία: Ρωσικό τελεσίγραφο για να παραδοθεί η Μαριούπολη

Απέμειναν λίγες ώρες

Τελεσίγραφο στέλνουν οι Ρώσοι στην Ουκρανία για την παράδοση της Μαριούπολης. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας περιμένει την απάντηση των Ουρανών μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας, σύμφωνα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και όπως αναφέρει το πρακτορείο Ria.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ανένδοτος τονίζοντας ότι η Ουκρανία δεν θα δεχτεί όρους ειρήνης που θέτουν σε κίνδυνο την εδαφική της ακεραιότητα.

Οι ρωσικές Αρχές και συγκεκριμένα ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου της Ρωσικής Άμυνας συνταγματάρχης Μιχαήλ Μιζίντσεφ κάλεσε όλες τις ένοπλες μονάδες της πόλης (στρατιώτες και μισθοφόρους) να παραδώσουν τα όπλα τους, τονίζοντας ότι θα τους προσφερθεί ασφαλές πέρασμα από ανθρωπιστικούς διαδρόμους τη Δευτέρα από τις 10 έως τις 12, αφού προηγουμένως έχουν παραδώσει τα όπλα τους. Το Υπουργείο Άμυνας θέλει να λάβει γραπτή απάντηση από το Κίεβο σε αυτές τις προτάσεις πριν από τις 5:00, σύμφωνα με το RIA.

«Τώρα έχουν το δικαίωμα να κάνουν μια ιστορική επιλογή: είτε είναι με τους ανθρώπους τους είτε με τους ληστές. Διαφορετικά, θα βρεθούν αντιμέτωποι με στρατιωτικό δικαστήριο», τόνισε το ρωσικό υπουργείο. Το τελεσίγραφο περιλαμβάνει και διέλευση ανθρωπιστικών αυτοκινητοπομπών με τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης.

 

 

Σχετικά άρθρα