Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας

Δείτε πώς την γιορτάζει η Google

Ένα συγκινητικό doodle επέλεξε η γνωστή μηχανή αναζήτησης στο ίντερνετ, η Google, για να τιμήσει το σημαντικότερο ίσως πρόσωπο στην ζωή κάθε ανθρώπου, την Μητέρα.

Η Google απεικονίζει την τρυφερή αυτή σχέση τοποθετώντας ένα ζευγάρι γυναικεία παπούτσια, δίπλα σε ένα ζευγάρι από παιδικές παντόφλες.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας είναι μια κινητή εορτή προς τιμή της μητρότητας και έχει καθιερωθεί να εορτάζεται σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.

Καθιερώθηκε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ το 1914, μετά και από τις προσπάθειες της ακτιβίστριας Άννα Μαρία Τζάρβις, η οποία και ξεκίνησε τον αγώνα της το 1865 διοργανώνοντας ένα κίνημα με το όνομα «Mothers Friendships Day» και συναντήσεις με το όνομα «Mothers Day Meetings», κατά τις οποίες οι μητέρες αντάλλασσαν απόψεις και εμπειρίες.

Σχετικά άρθρα

Δήμαρχος σε στημένο αγώνα;

Την αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, προκάλεσε η καταγγελία σε βάρος του δημάρχου Σκύδρας, Γιώργου Χοΐδη, ότι το 1999 έδωσε από τα ταμεία του Δήμου το ποσό των πέντε εκατομμυρίων δραχμών στην τοπική ομάδα του Αετού Σκύδρας, προκειμένου να εξαγοράσει ποδοσφαιρικό αγώνα. Όπως φέρεται να λέει ο ίδιος ο δήμαρχος Σκύδρας, Γιώργος Χοΐδης σε […]