Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας

Δείτε πώς την γιορτάζει η Google

Ένα συγκινητικό doodle επέλεξε η γνωστή μηχανή αναζήτησης στο ίντερνετ, η Google, για να τιμήσει το σημαντικότερο ίσως πρόσωπο στην ζωή κάθε ανθρώπου, την Μητέρα.

Η Google απεικονίζει την τρυφερή αυτή σχέση τοποθετώντας ένα ζευγάρι γυναικεία παπούτσια, δίπλα σε ένα ζευγάρι από παιδικές παντόφλες.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας είναι μια κινητή εορτή προς τιμή της μητρότητας και έχει καθιερωθεί να εορτάζεται σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.

Καθιερώθηκε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ το 1914, μετά και από τις προσπάθειες της ακτιβίστριας Άννα Μαρία Τζάρβις, η οποία και ξεκίνησε τον αγώνα της το 1865 διοργανώνοντας ένα κίνημα με το όνομα «Mothers Friendships Day» και συναντήσεις με το όνομα «Mothers Day Meetings», κατά τις οποίες οι μητέρες αντάλλασσαν απόψεις και εμπειρίες.

Σχετικά άρθρα

Καυγάδισαν και αυτοκτόνησε μπροστά του!

Τραγική κατάληξη είχε ο καυγάς μεταξύ ενός ζευγαριού στα Καμένα Βούρλα, σοκάροντας την τοπική κοινωνία. Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 15.00, όταν σύμφωνα με πληροφορίες το ζευγάρι τσακώθηκε και η 61χρονη γυναίκα έφυγε από το σπίτι. Ο άντρας της την ακολούθησε προσπαθώντας να την ηρεμήσει, αλλά μάταια… Όταν έφτασε σε μια γέφυρα που βρίσκεται στη […]