“Πάγωσε” η Νέα Υόρκη (pics)

Η χειρότερη κακοκαιρία των τελευταίων ετών

Εναν από τους πιο κρύους χειμώνες των τελευταίων ετών ζουν οι κάτοικοι όχι μόνο της Νέας Υόρκης αλλά και εκατομμύρια άλλοι σε πολλές πόλεις.

Οι Νεοϋορκέζοι βέβαια είναι συνηθισμένοι στις πολικές θερμοκρασίες και το χιόνι αλλά φέτος τα πράγματα για πολλούς από αυτούς είναι πρωτόγνωρα, καθώς οι συγκεκριμένες θερμοκρασίες που πέφτουν ακόμα και στους μείον 15 βαθμούς Κελσίου έχουν να φανούν από το 1950.
Ο ποταμός Χάντσον, οι γειτονιές του Μανχάταν αλλά και το επιβλητικό Central Park έχουν από καιρό στην κυριολεξία μπει στο ψυγείο,με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να έχουν μειώσει τις εξόδους τους λόγω του πάγου που υπάρχει παντού, κυρίως τις βραδινές ώρες.

NEW YORK

Φυσικά και άλλες περιοχές των ΗΠΑ έχουν κακοκαιρία, με αποτέλεσμα να κηρυχθούν σε έκτακτη ανάγκη πολλές πόλεις. Οι αρχές εξέδωσαν προειδοποιήσεις από τη νοτιοανατολική Καλιφόρνια έως τη Λουϊζιάνα καθώς το αρκτικό μέτωπο κατευθύνεται νότια και ανατολικά προκαλώντας σφοδρές χιονοπτώσεις στο Κολοράντο.

NEW YORK3

Στο Ντένβερ οι κάτοικοι προσπαθούν να απομακρύνουν τους όγκους χιονιού, το ύψος του οποίου έχει φθάσει 15 έως 30 εκατοστά, ενώ σε μεγαλύτερο υψόμετρο στα Βραχώδη Όρη έχει φθάσει τα 61 εκατοστά.

NEW YORK1

Στη Λουιζιάνα ο κυβερνήτης Μπόμπι Τζίνταλ κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την περιοχή λόγω της χιονοθύελλας. Τα σχολεία μάλιστα και οι κυβερνητικές υπηρεσίες σε 23 κοινότητες έκλεισαν.

Το τσουχτερό κρύο κατευθύνεται ανατολικά και ένα παγωμένο πρωινό αναμένεται να βιώσουν αύριο οι κάτοικοι της ανατολικής ακτής, από τη Βοστόνη έως το Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια.

Σχετικά άρθρα

Η Ρωσία «κόβει» το ηλεκτρικό ρεύμα στη Φινλανδία

Η Ρωσία «κόβει» το ηλεκτρικό ρεύμα στη Φινλανδία από αύριο Σάββατο (14.5.2022), λόγω απλήρωτων χρεών, ανακοίνωσε σήμερα η προμηθεύτρια εταιρεία RAO Nordic Oy, που ανήκει εξ ολοκλήρου στη ρωσική εταιρεία InterRAO. Η RAO Nordic Oy, που εδρεύει στο Ελσίνκι, την πρωτεύουσα της Φινλανδίας, δεν έχει λάβει πληρωμές για το ρεύμα που παρέχει στη Φινλανδία από […]