Πανελλαδικές εξετάσεις 2021: Τι ισχύει για self test

Όλα τα μέτρα

Αντιμέτωποι με την πρόκληση των Πανελλαδικών εξετάσεων βρίσκονται 110.000 υποψήφιοι στη χώρα μας, καθώς η ώρα έφτασε και την Δευτέρα 14 Ιουνίου, ξεκινούν επίσημα την διεκδίκηση μιας θέσης στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Κρατώντας ανά χείρας την βεβαίωση του αρνητικού self test για τον κορονοϊό, οι μαθητές θα πρέπει να βρεθούν στα σχολεία από τις 8 το πρωί.

Μαζί τους θα πρέπει να έχουν επίσης το δελτίο εξεταζόμενου, αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, δυο στυλό διαρκείας, μολύβι, γομολάστιχα και εφόσον το επιθυμούν νερό ή κάποιο αναψυκτικό.

Την έναρξη της δοκιμασίας κάνουν οι μαθητές των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) που εξετάζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα και τη Λογοτεχνία, ενώ οι μαθητές των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) αρχίζουν την Τρίτη (15/6) με τα Νέα Ελληνικά. Εάν ασθενήσει κάποιος υποψήφιος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, θα του δοθεί η δυνατότητα να εξεταστεί τον Σεπτέμβριο.

Οι εξετάσεις ξεκινούν στις 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, ενώ τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους από τα ημερήσια και εσπερινά ΓΕΛ.

Τι ισχύει με τα self test

Οι πανελλαδικές φέτος θα γίνουν με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού, όπως τα τεστ.

Την εβδομάδα από Δευτέρα 14/6 έως και Σάββατο 19/6 θα διατεθούν από τα φαρμακεία (εργάσιμες ώρες, πλην διημερεύσεων και διανυκτερεύσεων) τρία self-test σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και λοιπό προσωπικό σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τις 3 επόμενες εβδομάδες από 21/6, 28/6 και 5/7.

Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις προϋποθέτει την προηγούμενη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού τεστ και την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης από την πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr ή χειρόγραφης δήλωσης.

 

 

Σχετικά άρθρα