Πανελλήνιες 2016: Ανατροπές στις Βάσεις

Πτώση τουλάχιστον 600 μορίων σε σχέση με το 2015 σε αρκετές σχολές

Στην τελική ευθεία βρίσκονται χιλιάδες τελειόφοιτοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ της χώρας, που αναμένουν με αγωνία το νέο σύστημα εξετάσεων των Πανελληνίων 2016 – Ποιες οι εκτιμήσεις των ειδικών για τις Βάσεις 2016

Μεγάλες ανατροπές στις βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ αναμένονται φέτος, με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για πτώση ακόμα και 4.000 μορίων.

 Οι βάσεις στις περιζήτητες σχολές, όπως οι Ιατρικές, θα παρουσιάσουν πτώση τουλάχιστον 600 μορίων σε σχέση με το 2015.

Μεγαλύτερη θα είναι η πτώση στις Νομικές Σχολές – για τη σχολή της Αθήνας η βάση εκτιμάται στα 17.500 μόρια – ενώ στις υψηλόβαθμες Οικονομικές Σχολές και στα περιζήτητα τμήματα του Πολυτεχνείου η πτώση αναμένεται να ξεπεράσει τα 1.000 μόρια.

Η μεγαλύτερη πτώση, της τάξεως έως και των 4.000 μορίων, αναμένεται, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει η «Ημερησία», σε παιδαγωγικά τμήματα της επαρχίας.

Δεν πρέπει να αποκλείεται, μάλιστα, να καταγραφούν και τμήματα στα οποία η βάση θα είναι της τάξης των μερικών χιλιάδων μορίων, καθώς μόλις το 6% του συνόλου των υποψηφίων όλων των προσανατολισμών φαίνεται να επιλέγουν το συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο.

Η αναθεώρηση των επιστημονικών πεδίων, τα λιγότερα εξεταζόμενα μαθήματα και η απουσία της προσμέτρησης των προφορικών σχολικών βαθμών θα φέρουν μεγάλες ανατροπές στις βάσεις, όπως προκύπτει από την προσπάθεια αποτύπωσης των αναμενόμενων βάσεων εισαγωγής που έκανε ο εκπαιδευτικός φροντιστής Γιώργος Χατζητέγας.

Σχετικά άρθρα

Χλιδή στην Πιερία

Tο πρώτο κάμπινγκ 5 αστέρων θα λειτουργήσει στη χώρα μας το 2017 ως μέρος επενδυτικού τουριστικού σχεδίου που υλοποιεί η εταιρεία Skotina Resort Α.Ε. στη Σκοτίνα Πιερίας. Η επένδυση συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ θα πραγματοποιηθεί σε έκταση 487 στρεμμάτων. Τα 427 στρέμματα μισθώθηκαν για 60 χρόνια από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου κατόπιν διαγωνισμού […]

1 Σχόλιο

Comments are closed.