Πανελλήνιες: Την Παρασκευή ανακοινώνονται τα αποτελέσματα

Πέντε μέρες υπομονή ακόμα για τους υποψηφίους

Την Παρασκευή 10 Ιουλίου αναμένεται να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των Πανελληνίων μέσα από την ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων βρίσκονται χιλιάδες υποψήφιοι, προκειμένου να έχουν μια πρώτη εικόνα σχετικά με τις σχολές στις οποίες και μπορούν να μπουν.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα foititikanea, η οποία επικαλείται εγκυκλίους του υπουργείου Παιδείας, οι βαθμολογίες των μαθημάτων που εξετάστηκαν στις Πανελλαδικές των ΓΕΛ, αλλά και των ΕΠΑΛ αναμένεται να ανακοινωθούν την προσεχή Παρασκευή (10/7) μετά τις 13:00.

Την συγκεκριμένη μέρα αναμένεται να λειτουργήσουν όλα τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ, όπου και θα αναρτηθούν οι καταστάσεις με τις βαθμολογίες, ενώ κατά την ανάρτηση του στα σχολεία, δεν θα αναφέρονται σε αυτές τα ονομαστικά στοιχεία των υποψηφίων αλλά μόνο οι κωδικοί και οι βαθμοί τους.

Οι υποψήφιοι, θα μπορούν να δουν τις βαθμολογίες τους μέσα από την πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας http://results.it.minedu.gov.gr, ενώ για να αποκτήσουν πρόσβαση στα αποτελέσματα θα πρέπει να πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό τους καθώς επίσης και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο τους, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Σχετικά άρθρα