Πανικός στην Αθήνα

Αγριες συμπλοκές Σέρβων και Κροατών χούλιγκαν στο «Ελ. Βενιζέλος»

Αγριο ξύλο έπεσε στο τμήμα αναχωρήσεων στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ανάμεσα σε Κροάτες και Σέρβους οπαδούς, οι οποίοι βρίσκονταν τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα.

Ολα ξεκίνησαν από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν στην Ελληνική Αστυνομία έφτασαν πληροφορίες πως Κροάτες και Σέρβοι χούλιγκαν θα δώσουν «ραντεβού θανάτου» στην Ελλάδα ενόψει της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Από τη Δευτέρα η ΕΛ.ΑΣ. έστησε ολόκληρη επιχείρηση, η οποία την Τρίτη κορυφώθηκε με «ντου» σε συνδέσμους του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, με τους οποίους είναι αδελφοποιημένοι Κροάτες της Ντινάμο Ζάγκρεμπ και Σέρβοι του Ερυθρού Αστέρα αντίστοιχα.

Η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε αρκετούς ακόμη και σε ξενοδοχεία και προχώρησε σε αρκετές προσαγωγές, αφήνοντάς τους τελικά ελεύθερους μετά τη λήξη του αγώνα. Ωστόσο, το κακό δεν είχε απομακρυνθεί. Κάποιοι από τους Σέρβους χούλιγκαν που είχαν έρθει αεροπορικώς, πετούσαν σήμερα το απόγευμα και βρίσκονταν από νωρίς στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία περίπου 30 Κροατών ειδοποίησαν αμέσως τους υπόλοιπους συμπατριώτες τους, οι οποίοι είχαν φτάσει στην Ελλάδα οδικώς και εκείνοι κατευθύνθηκαν προς το Ελευθέριος Βενιζέλος όπου έστησαν «καρτέρι» στους Κροάτες πάνω από τη γέφυρα του αεροδρομίου στις αναχωρήσεις.

Οι Σέρβοι επιτέθηκαν με σιδηρογροθιές και μαχαίρια με αποτέλεσμα οκτώ Κροάτες να τραυματιστούν, ένας εκ των οποίων πιο σοβαρά από χτυπήματα με μαχαίρι. Η Αστυνομία προχώρησε σε 36 προσαγωγές χούλιγκαν.

Εκείνη την ώρα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» βρισκόταν και ο Μάρτιν Σουλτς, προκειμένου να αναχωρήσει από την πατρίδα μας, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί ολόκληρο υπηρεσιακό σχέδιο από τους ανθρώπους ασφαλείας προκειμένου να μην κινδυνεύσει η σωματική του ακεραιότητα.

 

 

Σχετικά άρθρα