Πανικός στην Ουτρέχτη: Πυροβολισμοί και ένας νεκρός!

Άφαντοι οι δράστες!

Πληροφορίες για πυροβολισμούς σε πολλά σημεία της πόλης, μεταδίδουν τα βελγικά ΜΜΕ. Είχε προηγηθεί ο θάνατος ενός ατόμου από πυροβολισμούς μέσα σ’ ένα τραμ στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, όπως μετέδωσε σήμερα το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Το θύμα είναι καλυμμένο με σεντόνι και κείτεται πάνω στις σιδηρογραμμές ανάμεσα σε δύο βαγόνια, μετέδωσε δημοσιογράφος του ANP που μετέβη επιτόπου. Η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως από την αστυνομία, η οποία ανέφερε πως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η επίθεση να είχε «τρομοκρατικά κίνητρα». Σύμφωνα με ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνται την αστυνομία, δεν έχει συλληφθεί κανένας ύποπτος για την επίθεση.

 

Η αστυνομία έδωσε οδηγίες στα σχολεία της Ουτρέχτης να κρατήσουν τις πόρτες τους κλειστές. Επίσης αύξησε στο μέγιστο το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής σε όλη την επαρχία της Ουτρέχτης.

Λίγη ώρα αργότερα μια ομάδα ένοπλων πρακτόρων έκανε έφοδο σε ένα σπίτι στο Trumanlaan, κοντά στο 24 Oktoberplein. Δεν είναι γνωστό αν ένας ή περισσότεροι δράστες βρίσκονταν εκεί, όμως έπεσαν πυροβολισμοί. Ωστόσο, η αστυνομία ανακοίνωσε ύστερα από λίγο ότι ο δράστης που άνοιξε πυρ μέσα στο τραμ, διαφεύγει της σύλληψης.

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έσπευσε από την πρώτη στιγμή στο σημείο, ενώ στην περιοχή πετούν ελικόπτερα της αστυνομίας και των σωστικών συνεργείων. «Δεν αποκλείεται να είναι τρομοκρατικό χτύπημα» αναφέρει ο επικεφαλής της αστυνομίας.

Οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία, έχει διαφύγει. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι δράστες ήταν περισσότεροι από τον έναν που δίνει μέχρι αυτή τη στιγμή η αστυνομία. Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 10:45 τοπική ώρα στην πλατεία 24 Octoberplein της πόλης της Ουτρέχτης.

Η αστυνομία αναφέρει στο Twitter ότι η περιοχή έχει αποκλειστεί σε μεγάλο βαθμό και ζητεί από τους πολίτες να μην πλησιάζουν. Ολη η κυκλοφορία του τραμ έχει σταματήσει.

Αδιευκρίνιστος αριθμός τραυματιών έχει διακομιστεί σε νοσοκομείο της πόλης, όμως η κατάστασή τους παραμένει άγνωστη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι θα κατέβει σε απεργία, η οποία ανεστάλη μόλις έγινε γνωστό το συμβάν.

Μάρτυρας του συμβάντος περιέγραψε τη στιγμή που άρχισαν οι σφαίρες να πέφτουν… βροχή: «Ενας άνδρας σηκώθηκε κι έβγαλε ένα μεγάλο όπλο. Ήμουν στο πίσω μέρος του τραμ. Γύρισε γύρω γύρω, αλλά φαινόταν να στοχεύει ανθρώπους που κάθονταν στα παγκάκια».

Μια άλλη γυναίκα είπε: «Ολοι πέσαμε κάτω. Ο οδηγός δεν άνοιξε αμέσως τις πόρτες. Δύο αγόρια δίπλα μου έσπασαν ένα παράθυρο, οπότε έφυγα έξω. Πολλοί άνθρωποι βγήκαν από εκεί».

Σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο που ήταν αυτόπτης μάρτυρας, μια γυναίκα χτυπήθηκε στο στήθος με μία ή περισσότερες σφαίρες. Δύο άνθρωποι δέχτηκαν πυρά στο δρόμο. Ένα θύμα ακόμα, έχει δεχτεί σφαίρες μέσα στο τραμ. Ένας άλλος μάρτυρας, είπε το όπλο ενός από τους δράστες αφέθηκε μέσα στο τραμ.

Σχετικά άρθρα