Πανικός στο Παρίσι!

Δύο μέρες μετά το χτύπημα στα Ηλύσια Πεδία

Νεαρός άνδρας «που έφερε μαχαίρι» συνελήφθη σήμερα στο Γκαρ ντι Νορ στο Παρίσι χωρίς να προβάλει αντίσταση, αφού προκάλεσε κίνηση πανικού των πλήθους στον σιδηροδρομικό σταθμό για μικρό χρονικό διάστημα, δύο ημέρες μετά την επίθεση στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.

Νωρίτερα, το πρακτορείο Reuters είχε μεταδώσει ότι ο άνδρας απείλησε αστυνομικό με το μαχαίρι, πληροφορία που δεν επιβεβαιώθηκε από τις γαλλικές αστυνομικές και δημοσιογραφικές πηγές

«Άτομο που έφερε μαχαίρι εισήλθε στον σταθμό και υποδείχθηκε (από ταξιδιώτες) σε αστυνομική περίπολο που προχώρησε αμέσως στη σύλληψή του», σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Σύμφωνα με άλλη αστυνομική πηγή, «ταξιδιώτες» είδαν τον νεαρό, ένα Μαλινέζο 20 ετών, άγνωστο στις αστυνομικές αρχές, «να κρατά μαχαίρι στο εσωτερικό του σταθμού». Ειδοποίησαν τότε την αστυνομική περίπολο η οποία επενέβη «με τα όπλα στο χέρι» και συνελήφθη.

Η σύλληψη προκάλεσε κρίση πανικού στο πλήθος που βρισκόταν στον σταθμό και πολλοί ταξιδιώτες εγκατέλειψαν τις αποσκευές τους.

Ο σταθμός έκλεισε για λίγη ώρα, ενώ η επιβίβαση στα Eurostar με προορισμό το Λονδίνο διακόπηκε, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP), πληροφορίες που αναμεταδίδει και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η ηρεμία επανήλθε λίγη ώρα αργότερα.

Σχετικά άρθρα

Οι Ιταλοί γλείφουν παγωτό χωνάκι! (pics)

Μετά το σάλο που ξέσπασε για σεξιστικό δημοσίευμα σκανδαλοθηρικού περιοδικού με την υπουργό Δημόσιας Αυτοδιοίκησης, Μαριάννα Μαντία, να απολαμβάνει ένα χωνάκι. Μετά το σάλο που ξέσπασε για δημοσίευμα ιταλικού σκανδαλοθηρικού περιοδικού που δημοσίευσε φωτογραφίες της υπουργού Δημόσιας Αυτοδιοίκησης, Μαριάννα Μαντία, σχολιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο έτρωγε παγωτό χωνάκι, καμπάνια κατά του εντύπου έχει ξεκινήσει […]