Πάνω από 300 κρούσματα στη Θεσσαλονίκη!

Πληροφορίες-ΣΟΚ: Ξεπερνούν τα 1000 τα κρούσματα

Η μέρα που τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας θα φτάσουν σε τετραψήφιο αριθμό, έφτασε… Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr τα κρούσματα θα ξεπεράσουν τα 1.000, ενώ πλέον και η Θεσσαλονίκη τίθεται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς τα σημερινά κρούσματα αναμένεται να φτάσουν ακόμα και να ξεπεράσουν τα 300. Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, αφενός οφείλεται στη μεγάλη διασπορά του κορονοϊού, αφετέρου στα πολύ περισσότερα τεστ που διεξάγονται.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία, ενώ ίσως χρειαστεί να ληφθούν και πιο δραστικά μέτρα σε τοπικό επίπεδο.

Το γεγονός ότι τα ημερήσια κρούσματα είναι θέμα χρόνου να ξεπεράσουν τα 1.000 πολύ σύντομα «ακόμα και σήμερα» επιβεβαίωσε κι ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας με δηλώσεις του στον Real fm. «Το τελευταίο διάστημα είμαστε όλοι σε εγρήγορση, υπάρχει αυξητική τάση. Στο τέλος Ιουλίου ήμασταν στα 30 κρούσματα, φτάσαμε τα 350 και φύγαμε κάποια στιγμή από 300 και 400 την προηγούμενη εβδομάδα και φτάσαμε στην τάξη των 800-900. Αυτή η αυξητική τάση, δημιουργεί μια μεγάλη πίεση σε όλη τη χώρα, γίνονται πολλά τεστ και πρέπει να το τονίσουμε γιατί είναι αναλογικό. Έχουμε φτάσει να κάνουμε μέχρι και 25.000 τεστ την ημέρα σε όλη τη χώρα και στοχευμένα και γενικά» τόνισε ο κ. Αρκουμανέας.

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη
Τις προηγούμενες ημέρες, η Θεσσαλονίκη ακολουθούσε καταπόδας την Αττική, και σχεδόν είχε «ισοφαρίσει» το λεκανοπέδιο σε κρούσματα, μιας και αναλογικά στην εξίσωση πληθυσμός/κρούσματα ήταν κοντά με την πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της χώρας. Ωστόσο, σήμερα, η πρωτεύουσα της Μακεδονίας αναμένεται να καταγράψει αρνητικό ρεκόρ με τα κρούσματα να φτάνουν, ακόμα και να ξεπερνούν τα 300.

Η ανησυχία είναι μεγάλη, καθώς το ΕΣΥ διανύει δύσκολη φάση και οι ειδικοί διαβλέπουν ότι οι ΜΕΘ θα φτάσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα στα όριά τους, με τη χθεσινή καταγραφή να μετρά 95 συμπολίτες μας διασωληνωμένους

Σχετικά άρθρα