Πάνω από 47.000 οι διαφυγόντες φόροι από τα λαθραία πακέτα τσιγάρα

Που κατέσχεσε το λιμενικό στη Θεσσαλονίκη

Σε 47.823,25 ευρώ ανέρχεται το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων των λαθραίων καπνικών προϊόντων από τα 7.804 λαθραία πακέτα που κατέσχεσαν άνδρες του Λιμενικού Σώματος στη Θεσσαλονίκη.

Χθες το μεσημέρι συνελήφθησαν δύο άνδρες, ελληνικής καταγωγής, ηλικίας 45 ετών από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, για παράβαση του Ν.2960/01 “Εθνικός Τελωνιακός Κώδικας” και του άρθρου 45 του Π.Κ. εις βάρος και των δύο (02) συλληφθέντων, καθώς και του Ν. 4139/2013 ”Περί εξαρτησιογόνων ουσιών” εις βάρος του ενός εκ των δύο συλληφθέντων.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, συντονισμένων ενεργειών και διακριτικής επιτήρησης, τα στελέχη εντόπισαν έναν 45χρονο επί της περιφερειακής επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας, προερχόμενο από την Νέα Απολλωνία, να κατέχει εντός του Ε.Ι.Χ. οχήματός του και συγκεκριμένα εντός τσάντας ώμου, το χρηματικό ποσό των (4.550€), όπως επίσης και ένα μπλοκ σημειώσεων, στο οποίο αναγράφονταν διάφορες επωνυμίες τσιγάρων, χρηματικά ποσά, ονόματα, καθώς και η ανωτέρω επαρχιακή περιοχή, υπό τη μορφή κωδικών. Εντός του εν λόγω οχήματος εντοπίστηκαν επιπλέον 4 πακέτα τσιγάρων με ένσημη ταινία τρίτης χώρας, μία πλαστική συσκευασία περιέχουσα φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης μικτού βάρους 0,67 gr και (02) κινητά τηλέφωνα, ενώ, όλα τα ανευρεθέντα, καθώς και το εν λόγω Ε.Ι.Χ. όχημα, κατασχέθηκαν.

Εν συνεχεία και κατόπιν υπόδειξης του συλληφθέντος, τα ανωτέρω στελέχη οδηγήθηκαν στη Νέα Απολλωνία, όπου εντόπισαν τον έτερο 45χρονο εντός του καταστήματός του, ο οποίος παρέδωσε οικειοθελώς 4.000 πακέτα τσιγάρων, τα οποία είχε προμηθευτεί νωρίτερα από τον πρώτο συλληφθέντα, καθώς και επιπλέον 3.800 πακέτα τσιγάρων, διαφόρων επωνυμιών και 1.331 συσκευασίες καπνού, των 50 gr έκαστη, τα οποία δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης, το χρηματικό ποσό των (4.145 €) και των (395 λεβ Βουλγαρίας), καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, ενώ, το σύνολο των κατασχεμένων καπνικών προϊόντων ανέρχεται σε (7.804) πακέτα τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών, δηλαδή (156.080) τσιγάρα και σε (1.331) καπνού, δηλαδή 66.550 γραμμάρια

Σχετικά άρθρα